Що робити з гріхом?

Інші дописи автора

        Що робити з гріхом?

        Пам’ятайте, що наші стосунки з Богом є безпечними через те, що Христос зробив для нас, а не те, що ми зробимо для Бога. Через Ісуса Христа ми прощені і прийняті Богом.

        Ми маємо безпеку в наших відносинах з Богом. Він хоче, щоб ми тісно ходили з Ним. Він хоче, щоб ми спілкувалися з Ним кожного дня. Це називається товариством.

        Гріх є найбільшою загрозою для нашого спілкування з Богом. Просте визначення гріха – це робити те, що ми хочемо, а не те, що Бог хоче, як у діях, так і в поглядах .Коли ви говорите або робите щось, що завдає шкоду члену сім’ї, це не змінить ваш родинний зв’язок. Але це може завдати шкоди тому, як ви ставитеся один до одного, якщо ви не вирішуєте питання швидко і чесно. Так само, коли ми вибираємо гріх, наша позиція, як Божої дитини не постраждає, але наше спілкування переривається.

        Кожен з нас грішить. Поки ми живемо в цьому світі, ми будемо боротися з спокусою і гріхом. Навчитися боротьбі з нашим гріхом на щоденній основі допомагає нам відчути близькість до Бога.

        Дуже важливо зрозуміти різницю між ганьбою і виною. Ганьба має негативний погляд на нас. Бог не хоче, щоб його діти жили в соромі. Він обіцяє, що “кожен, хто вірує в Нього, не буде посоромлений” (Римлян 10:11). Навпаки, провина – це те, що Бог використовує, щоб достукатися до нашої совісті. Провина підштовхує нас до необхідності змінити схему мислення або поведінки, яка не відповідає християнству.

        Як це виглядає в моєму житті?

        Отже, коли ми знаємо, що ми згрішили, що нам робити? Біблія говорить нам, щоб ми були чесними з Богом про те, що ми зробили (сповідь), і просили Його допомогти нам змінити напрямок (покаяння).

        “Якщо ми визнаємо наші гріхи, то Він вірний і справедливий, щоб простити нам наші гріхи і очистити нас від усієї неправди” (1 Івана 1: 9).

        Погодьтеся з Богом, що ви згрішили.

        Слава Богу за прощення, яке Він вже обіцяв вам.

        Попросіть Бога змінити ваше ставлення та дії в майбутньому.

        Інший спосіб практикувати це називається духовним диханням. Вдихнути гріх, вдихнути прощення і очищення, які зробив Христос для нас.

        Прочитайте Псалом 32: 5 (https://dyvensvit.org/bible/?19-32), Псалом 103: 12 (https://dyvensvit.org/bible/?19-103) і Ісая 53: 5-6 (https://dyvensvit.org/bible/?23-53).

        Що кажуть ці уривки про провину і прощення?

        Як буде впливати на ваше життя застосування цих істин?

        Моліться

        Ісусе, дякую Тобі, що Ти помер на хресті, щоб мої гріхи могли бути прощені, і щоб я міг мати спільність з Богом. Будь-ласка, дай мені розуміння, коли я вибираю свій шлях, а не шлях слідування за тобою. Допоможи мені довіряти прощенню і, будь-ласка, продовжуй трансформувати мої думки та дії, щоб зробити мене більш схожим на Тебе. Амінь.

        Переклад Шкірі Сергій

        Попередню статтю з цієї серії можна знайти тут

         

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора