Три молитви для того щоб бути зосередженим на Святій Літургії

Інші дописи автора

        Три молитви для того щоб бути зосередженим на Святій Літургії

        Невелике приготування може мати тривалий позитивний ефект

        Правильно налаштувати своє мислення перед Літургією часто може бути дуже важко. Відволікаючі фактори заносять наш розум і душу в мільйон різних місць, і перш ніж ми це усвідомлюємо, священик готовий розподілити Святе Причастя, і ми ледве зрозуміли, що знаходимось у храмі.

        Що ми можемо зробити, щоб заспокоїти свою душу перед службою, щоб ми могли глибше вступити у поклоніння Богові?

        Дуже простий, але потужний звичай, якому вже багато столітть – вимовляти коротку підготовчу молитву. ЇЇ можна помолитися після прибуття до церкви або під час їзди в машині. Дивно, наскільки коротка молитва, промолена серцем, може заспокоїти нас і зосередити нашу увагу на таїнстві, що має відбутися на наших очах.

        Ось три молитви з великої скарбниці Церкви, які можуть допомогти вам заспокоїти свою душу і відкрити для вас Богослужіння по-новому.

        Акт любові перед Літургією

        О мій Боже, я люблю Тебе всім серцем, усією душею, усіма своїми силами і не маю жодного іншого бажання, як бути нерозривно поєднаним із Тобою. Саме завдяки Твоєму Божественному Сину цей союз має здійснитися всередині мене. У Святому Причасті я прагну ототожнити себе з Ним, так що це буду вже не я, а Той, хто живе в мені; і коли я прийму в себе Ісуса, тоді я буду любити і бути любленим Тобою в тій самій мірі, в якій я єднаюся з Ним. Тож поспіши віддати мені Твого Божественного Сина з руки Твого священика, щоб через Ісуса я назавжди приєднався до Тебе, Боже Отче, в єдності Святого Духа. Амінь.

        Молитва св. Томи Аквінського

        Всемогутній і вічно живий Боже, я наближаюсь до таїнства Твого Єдинородного Сина, нашого Господа Ісуса Христа.

        Я приходжу хворим до Лікаря життя, нечистим до Джерела милосердя, сліпим до Світла вічного блиску, бідним і нужденним до Господа неба і землі.

        Тож я прошу Тебе, найщедріший Господи: милостиво вилікуй мою неміч, помий мене начисто, осяй мою сліпоту, збагати мою бідність та одягни наготу.

        Хай я прийму Хліб ангелів, Царя царів і Господа панів, з такою пошаною і смиренням, такою розкаяністю і відданістю, такою чистотою і вірою і такою рішучістю і визначеністю, які можуть забезпечити спасіння моєї душі. Даруй, щоб я мог отримати не тільки видимий знак Господнього Тіла та Крові, але також усю реальність та силу Причастя.

        Подай, наймиліший Боже, щоб я міг прийняти Тіло Твого єдинородного Сина, нашого Господа Ісуса Христа, яке Він отримав від Діви Марії, і прийняти Його таким чином, щоб я став люблячою частиною Його Містичного Тіла і зарахованим до його членів.

        О, люблячий Отче, даруй мені свого улюбленого Сина.

        Перебуваючи у цьому земному паломництві, я приймаю Його під завісою цього Таїнства; тож я можу нарешті прийти, щоб побачити Його віч-на-віч назавжди. Бо Він живе і царює з Тобою на віки віків. Амінь.

        Молитва св. Амвросія

        О люблячий Господи Ісусе Христи, я грішник, не уповаючи на свої заслуги, але довіряючи Твоїм милосердю та доброті, зі страхом і трепетом наближаюся до столу Твого найсвятішого бенкету. Бо я осквернив і своє серце, і тіло багатьма гріхами, і не стежив суворо за своїм розумом та своїм язиком. Отже, Боже милостивий, о неосяжна Величносте, я, нещасне створіння, заплутане у труднощах, звернулася до Тебе, купелі милосердя; до Тебе я лечу, щоб зцілитися, і сховатись під захистом Твоїм. І я палко бажаю мати Його своїм Спасителем, Якого я не можу витримати як свого Суддю.

        Тобі, о Господи, я показую свої рани, до Тебе я розкриваю свій сором. Я знаю, що моїх гріхів багато і великих, через що я сповнений страху. Але я сподіваюся на Твоє милосердя, якому немає кінця. Отже, поглянь очима Твоєї милості на мене, що сповнений біди та гріха, Ти, Хто не перестанеш давати джерело милосердя.

        Слава, о Жертво спасіння, принесена для мене і для всього людства на дереві Хреста. Слава, о благородна і дорогоцінна Крове, що тече із ран мого розп’ятого Господа Ісуса Христа і змиває гріхи всього світу. Згадай, Господи, Твоє створіння, якого Ти викупив Кров’ю Своєю. Я засмучений тим, що згрішив, я хочу поправитись за вчинене.

        Забери від мене, Отче наймилостивіший, усі мої беззаконня і гріхи, щоб, очистившись і душею, і тілом, я міг гідно прийняти Святе Святих. І даруй, щоб це священне приношення Твого Тіла та Крові, в якій, хоч і недостойний, я хочу взяти участь, могло бути для мене відпущенням моїх гріхів, досконалим очищенням моїх образ, засобом відганяння всіх злих думок і оновлення всіх святих бажань, здійсненням приємних для Тебе діл, а також найсильнішим захистом душі і тіла від пасток моїх ворогів. Амінь.

        Автор: Philip Kosloski
        Джерело: Aleteia
        Фото: Патріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ у Києві
        Переклад з англійської: Максим Гонтар

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Волонтер Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ (Календар ДивенСвіт, Спільноти УГКЦ). Програміст, захоплюється графічним дизайном та перекладом з англійської. З 2011 бере участь у щотижневих зустрічах біблійного кола та займається перекладом біблійних коментарів. Учасник Літньої Біблійної Школи УКУ в 2018 та 2019 роках.