7 звичок надзвичайно ефективних католиків

Інші дописи автора

        7 звичок надзвичайно ефективних католиків

        Позичаючи ідею з «7 звичок надзвичайно ефективних людей» Стівена Кові, я уклав наступне:

        Звичка №1 – Регулярно приймайте участь у Таїнствах
        Недільна Літургія – це даність. Щоб бути ефективним, ви також повинні брати участь у регулярній сповіді (раз на місяць – хороший початок) та регулярній щоденній Літургії, коли це можливо. До цього також можна віднести Пресвяте Таїнство Євхаристії.

        Вони постійно перебували в апостольській науці та спільності, на ламанні хліба й молитвах.

        Дії 2:42

        Звичка №2 – Пориньте глибоко в молитву
        Молитва – це зв’язок між Богом і людиною. Ми не можемо очікувати, що ми будемо добрими католиками, якщо не маємо особистих стосунків з Богом. Основою цих відносин є особисте щоденне молитовне життя.

        Завжди радійте. Моліться без перерви. За все дякуйте: така бо воля Божа щодо вас у Христі Ісусі.

        1Сол 5:16-18

        Звичка №3 – Збудовуйте чесноти і викорінюйте недоліки
        Яких чеснот нам не вистачає? Ось на цьому ми повинні зосередитися. Виберіть одну чесноту, яку потрібно вдосконалити, і працюйте над нею. Якщо ми можемо вдосконалитися в одній чесноті, то це загалом допомагає підняти інші. При цьому намагайтеся викорінити всі вади, які у вас є, особливо ті, які регулярно контролюють вас.

        Наостанку, брати, усе, що лиш правдиве, що чесне, що справедливе, що чисте, що любе, що шанобливе, коли якась чеснота чи щобудь похвальне, – про те думайте! Чого ви навчилися, що прийняли, що почули та бачили в мені – те чиніте, і Бог миру буде з вами.

        Фил 4:8-9

        Звичка № 4 – знайте Святе Письмо та вчення Церкви
        Чим більше ми знаємо про Христа та Його Церкву, тим більше ми можемо любити. Тим більше ми можемо конкретно застосувати до свого життя. Але все починається з того, що ми навчаємось і знаємо, чого Він насправді навчав, а не тільки те, що ми вважаємо, що Він навчав. Це процес на все життя.

        Все Писання – надхненне Богом і корисне, щоб навчати, докоряти, направляти, виховувати у справедливості, щоб Божий чоловік був досконалий, до всякого доброго діла готовий.

        2Тим 3:16-17

        Звичка № 5 – Практикуйте радість не залежно від обставин
        Легше сказати, ніж зробити. Радість – це схильність, а не почуття. Не плутайте радість із щастям, яке приходить і йде геть. Ми можемо практикувати радість через вольовий акт та коли підкріплені благодаттю. Як мати Тереза ​​могла продовжувати служити найбіднішим з бідних, хоча і страждала в глибині душі? Радість.

        Радуйтеся завжди у Господі; знову кажу: Радуйтеся! Хай ваша доброзичливість буде всім людям відома. Господь близько! Ні про що не журіться, але в усьому появляйте Богові ваші прохання молитвою і благанням з подякою. І мир Божий, що вищий від усякого уявлення, берегтиме серця й думки ваші у Христі Ісусі.

        Флп 4:4-7

        Звичка №6 – Духовне керівництво
        Ми повинні жити в постійному розрізненні, запитуючи – чого Бог хоче від мене зараз? Це дає велику цінність життю в даний момент з орієнтацією на поєднання нашої волі з Божою. Хороший духовний керівник неоціненно допомагає в цьому. Він можуть бути об’єктивним спостерігачем нашого життя та порухів Святого Духа.

        Підбіг Филип і почув, що той читав пророка Ісаю, і сказав до нього: «Чи розумієш, що читаєш?» А він відповів: «Та як можу, коли ніхто мене не наставить?» І попросив Филипа зійти й сісти біля нього.

        Дії 8:30-31

        Звичка № 7 – Поділіться своєю вірою
        Тримати при собі щось настільки цінне, як правда, добро та краса Христа – це егоїстичне ставлення. Справжні католики регулярно євангелізують своїми словами та вчинками для всіх. Папа Павло VI сказав, що Церква “існує для євангелізації”.

        Ідіть, отже, і зробіть учнями всі народи: христячи їх в ім’я Отця і Сина і Святого Духа; навчаючи їх берегти все, що Я вам заповідав. Отож Я з вами по всі дні аж до кінця віку.

        Мт 28:19-20

        Безумовно, є й інші речі, які не потрапили до списку.
        Що я пропустив?

        Джерело: AggieCatholic
        Переклад з англійської: Максим Гонтар
        Photo by Andrés Medina on Unsplash

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Волонтер Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ (Календар ДивенСвіт, Спільноти УГКЦ). Програміст, захоплюється графічним дизайном та перекладом з англійської. З 2011 бере участь у щотижневих зустрічах біблійного кола та займається перекладом біблійних коментарів. Учасник Літньої Біблійної Школи УКУ в 2018 та 2019 роках.