Священик-скейтбордист зі “святою графікою” на дошці

Інші дописи автора

        Священик-скейтбордист зі “святою графікою” на дошці

        Священик-скейтбордист – і його скейтборд з надрукованими на ньому євхаристійними символами, такими як чаша та Агнець Божий – привернув до себе увагу в соціальних мережах, оскільки цей вид спорту знову набуває популярності завдяки включенню в Олімпіаду у Токіо 2020.

        Фактично, саме Олімпійські ігри надихнули о. Джона Пола Зеллера віком 45 років, повернутися до скейтбордингу після більш ніж 25 років.

        Францисканські Місіонери Вічного Слова розмістили на своєму каналі у YouTube відео, на якому о. Джон розповідає, чому він це робить:

        У дитинстві я катався на скейтборді. П’ять років! П’ять років мого життя були витрачені на катання на скейтборді, від сьомого класу до кінця школи. І я проводив три, чотири години на день і більше на скейтборді. Багато часу на скейтборді!

        Він каже, що монахи багато дивились Олімпійські ігри, і що включення професійного скейтборду було особливо привабливим – і надихаючим.

        Я просто надихнувся цим. Я хотів знову почати кататися на скейтборді … Я занадто старий; ви знаєте, мені зараз 45, я не в такій формі, як колись, але знаєте, я не повинен бути таким, яким був у дитинстві. Я все ще можу кататися на скейтборді та весело проводити час…

        Отець Зеллер звернувся до Motherboards, компанії, яка спеціалізується на скейтбордах з католицьким дизайном, і в підсумку отримав дошку в подарунок. Відео, подане нижче, містить розпакування скейтборду, який прийшов з кількома наклейками, “святими” картками, футболкою та іншими подарунками.

        Дизайн скейтборду заслуговує на увагу сам по собі.

        Священик-скейтбордист та його скейтборд із “святою графікою”

        Коли він був підлітком, його скейтборди мали інший вигляд:

        Коли я катався на скейтборді, на моїх дошках були змії, черепи … Демонічні речі. Не добрі. Моя мама ненавиділа це. Ненавиділа, з великої букви “Н”!

        Але новий скейтборд із зображенням Агнця Божого та Євхаристії – освяченої Гостії, що зависла над чашею – неодмінно сподобався б їй, каже він, дивлячись на свою нову дошку із посмішкою.

        І саме “католицький вигляд” скейтборду перетворює природний талант о. Джона Пола на незвичайний засіб апостольства та євангелізації.

        Цікавість людей до монаха-скейтбордиста та значення цих графічних зображень створює можливості говорити з ними про Ісуса, Агнця Божого, який забирає гріхи цього світу, та про ідеальну гармонію між життям, присвяченим Богові, та здоровою насолодою від життя, яке є даром від Нього.

        Монах сказав інформаційному агентству ACI Prensa (іспанською мовою): “Скейтбординг також можна використовувати, щоб показати молодим людям, що Євангелієм можна жити у спорті, у відпочинку, у дозвіллі”.

        Отець Джон Пол є у спільноті Місіонерів Вічного Слова з 2013 року, і одним з його апостольств є євангелізація через засоби масової інформації. Він працює у EWTN, найбільшій католицькій телевізійній мережі у світі, заснованій новаторкою Матір’ю Анжелікою.

        Автор: Francisco Veneto
        Джерело: Aleteia
        Переклад з англійської: Максим Гонтар

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Волонтер Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ (Календар ДивенСвіт, Спільноти УГКЦ). Програміст, захоплюється графічним дизайном та перекладом з англійської. З 2011 бере участь у щотижневих зустрічах біблійного кола та займається перекладом біблійних коментарів. Учасник Літньої Біблійної Школи УКУ в 2018 та 2019 роках.