Чому Дж. Р. Р. Толкін любив відвідувати щоденну Літургію

Інші дописи автора

        Чому Дж. Р. Р. Толкін любив відвідувати щоденну Літургію

        Дж. Р. Р. Толкін пережив деякі найтемніші періоди в історії людства. Він воював у Першій світовій війні, пережив пандемію іспанського грипу, пережив Велику депресію та став свідком жахів Другої світової війни.

        Серед усього цього Толкін взяв за звичку відвідувати щоденну Літургію.

        Його типовий розпорядок дня розпочинався рано на світанку, поїздкою на Літургію до католицького храму св. Алоїзія о 7:30 разом зі своїми синами Майклом та Крістофером. Після цього вони їхали на велосипеді додому, щоб поїсти сніданок, який приготувала для них дружина Едіт.

        Коли його син Майкл мав особисті труднощі, Толкін закликав його звернутися до Євхаристії, розповідаючи сину, як Євхаристія підтримувала його віру в темні часи.

        Із темряви мого життя, настільки розчарованого, я пропоную тобі одну велику річ, яку треба любити на землі: Пресвяте Таїнство… В ньому ти знайдеш романтику, славу, честь, вірність та справжній шлях усіх твоїх любовей на землі.

        The Philosophy of Tolkien: The Worldview Behind The Lord of the Rings, p. 219.

        В окремому листі до Майкла він знову повторив цей факт і розповів, як щоденна Літургія була невід’ємною частиною його віри.

        Єдиним ліками від ослаблення зомлілої віри є Причастя. Незважаючи на те, що воно завжди є досконалим, повним і непорушним, Пресвяте Таїнство не діє повністю раз і назавжди в будь-кому з нас. Як і акт Віри, воно повинно бути безперервним і зростати за допомогою вправляння. Частота має найбільший ефект. Сім разів на тиждень є більш живильними, ніж сім разів з інтервалом [у більший час].

        The Philosophy of Tolkien: The Worldview Behind The Lord of the Rings, p. 219.

        Толкієн і надалі є одним із найпопулярніших авторів усіх часів, і більша частина його творчого шляху була зумовлена його інтимними стосунками з Ісусом Христом, присутнім під видами хліба та вина у Євхаристії.

        Серед темряви Толкін побачив світло Сина, і це дало йому надію, яка буде тривати.

        Автор: Philip Kosloski
        Джерело: Aleteia
        Переклад з англійської: Максим Гонтар

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Волонтер Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ (Календар ДивенСвіт, Спільноти УГКЦ). Програміст, захоплюється графічним дизайном та перекладом з англійської. З 2011 бере участь у щотижневих зустрічах біблійного кола та займається перекладом біблійних коментарів. Учасник Літньої Біблійної Школи УКУ в 2018 та 2019 роках.