7 способів, як святі можуть допомогти вам краще спати вночі

Інші дописи автора

        7 способів, як святі можуть допомогти вам краще спати вночі

        Мій світ та його численні проблеми завжди виглядають набагато краще після сну. І чим краще я сплю вночі, тим прекрасніше і ясніше все виглядає вранці. Для мене є благословенням те, що я можу заснути і більшу частину часу добре спати. Але вночі, коли я не можу заснути, я боюся, як буде виглядати наступний день. Ось кілька порад для сну від святих, які допомогли мені пережити безсоння.

        Спробуйте хліб і воду перед сном, як святий Філіп Нері

        Цей радісний святий був відомий своєю гостинністю і гумором, і багато людей любили проводити з ним час. Він їв тільки хліб і воду, що дивувало багатьох його гостей. Як міг хтось такий щасливий і радісний мати таку нудну дієту?!

        Але його щоденний хліб може бути саме тим, що вам потрібно, щоб допомогти вам краще спати. Дослідження показали, що важливо уникати кофеїну та алкоголю перед сном. Хоча ви можете подумати, що вечірній коктейль допоможе вам краще спати, він насправді погіршує якість вашого сну. Тож замість цієї кави чи чорного чаю та напою перед сном прийміть шматочок хліба та кілька ковтків води.

        Моліться вервицю, як святі Жасінта та Франсишку

        Святі Жасінта і Франсишку двоє із дітей у Фатімі, які мали привілей бачити Марію, коли вона з’явилася. Вона наказала їм щодня молитися на вервиці.

        Якщо вам набридло рахувати овець, спробуйте попросити допомоги у Марії, помолившись вервицю. Коли ви починаєте, ви можете попросити свого ангела-охоронця закінчити молитви за вас, якщо ви в результаті заснете перед тим, як закінчити!

        Здійсніть вечірню прогулянку, як блаженний Стенлі Ротер

        Священик, що народився в Оклахомі, отець Стенлі, не уникав піших прогулянок. Він виріс на фермі, був садівником, навчаючись у семінарії, і зголосився служити у сільській місцевості Гватемали.

        Якщо ви не виконували багато ручної праці у своїй повсякденній діяльності, заснути може бути важче. Тож прогуляйтесь по кварталу та попросіть у блаженного Стенлі додаткової витривалості, якщо вам це потрібно.

        Створіть затишну спальню без відволікань, як святий Бенедикт

        Найкраще, якщо місце, де ви спите, не є також місцем, де ви робите все інше у своєму житті.

        Святий Бенедикт, батько чернецтва на заході, мав певні правила щодо режиму сну своїх ченців. Переконайтеся, що ваша спальня орієнтована на сон, а не на роботу чи розваги. Якщо це означає, що ввечері ви будете проводити менше часу у своїй кімнаті, або це означає переставляти деякі речі, нехай так і буде.

        Ведіть молитовний журнал, як Божа слугиня Елізабет Лезер

        Хороший спосіб переглянути свій день і приємний спосіб завершити вечір – це вести щоденник. Француженка Елізабет вела щоденник, у якому ділилася своїми молитвами за навернення чоловіка.

        Зробіть перед сном справу милосердя, як Божа слугиня Дороті Дей

        Дороті Дей хотіла жити кожен день, зосереджена на турботі про інших. Всього у Католицькій Церкві є 14 справ милосердя, які дають вам 14 конкретних способів служити оточуючим до кінця кожного дня. Вчинки милосердя щодо тіла включають нагодування голодних та одягання нагих. Детальніше про діла милосердя щодо душі можна дізнатися тут.

        Відпустіть тривогу перед сном, як Падре Піо

        Часто цитований рядок “Молись, надійся і не турбуйся” приписується Падре Піо, італійському священику і святому містику. Тривога може ускладнити засипання, тому візьміть сторінку із книги Падре Піо і відкиньте тривогу, перш ніж ваша голова опуститься на подушку.

        Автор: Cecilia Pigg
        Джерело: Aleteia
        Переклад з англійської: Максим Гонтар
        Фото: Bastien Jaillot on Unsplash

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Волонтер Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ (Календар ДивенСвіт, Спільноти УГКЦ). Програміст, захоплюється графічним дизайном та перекладом з англійської. З 2011 бере участь у щотижневих зустрічах біблійного кола та займається перекладом біблійних коментарів. Учасник Літньої Біблійної Школи УКУ в 2018 та 2019 роках.