Самотнє життя – приклади для наслідування

Інші дописи автора

        Самотнє життя – приклади для наслідування

        Читайте також: Самотнє життя – 9 важливих моментів

        Особи з Біблії

        Коли ми думаємо про наших предків у Біблії, ми часто думаємо про пари. Згадуються відомі пари: Адам ат Єва, Авраам та Сара, Марія та Йосип. Але в Біблії є також і неодружені люди. Той, хто першим спадає на думку, це, звичайно, Ісус. Але багато друзів і учнів Ісуса також були неодруженими: Марія Магдалина, Марія і Марта, Лазар. Апостол Павло багато говорив про переваги неодруженості. У юдейських Писаннях також є неодружені люди. Міріам, сестра Мойсея, була незаміжньою, як і деякі пророки, такі як Єремія та Ілля.

        Я бачу Біблію як книгу, де можна знайти більшість мудрості для життя. І тому в Святому Письмі можна знайти підказки та поради щодо неодруженого життя. Подивіться на чесноти неодружених: ініціативність Павла, коли він подорожував Римською імперією. Або чудова мужність Міріам, яка, бувши молодою дівчиною, знайшла для Мойсея годувальницю, а потім допомогла Мойсею вивести народ з Єгипту. Щедрість бідної вдови, яка віддала більшу частину свого майна. Керівництво Лідії, яка заснувала церкву у Філіппах. Від Ісуса, мабуть, найвідомішої неодруженої людини в Біблії, ми можемо дізнатися про життя любові, зцілення та жертви, яке ми також можемо наслідувати. Усе це та багато іншого моделює для нас продуктивне, змістовне життя та служіння, яке ми можемо мати як неодружені люди.

        (Уривок з One Like Jesus—Reflections on the Single Life by Debra K. Farrington, copyright © 1999, Loyola Press. Передруковано з дозволу Loyola Press.)

        Неодружені святі

        Св. Бенедикт Йосиф Лабр (16 квітня)

        Бенедикт був найстаршим із п’ятнадцяти дітей. У вісімнадцять років він хотів вступити до релігійного ордена, але виявив, що занадто молодий. Він пробував долучитися до двох інших громад, перш ніж зрозумів, що його покликання не стосується священства. Він провів своє життя в паломництві по всій Європі, живучи милостинею та допомагаючи бідним. Помер у 1783 році.

        Св. Пракседа (21 липня)

        Пракседа жила у другому столітті і була відома своєю добротою та милосердям до бідних. Бувши незаміжньою римською жінкою, вона піклувалася про тих християн, які зазнавали переслідувань від імператора Марка Аврелія. Вона відмовилася вийти заміж, щоб присвятити своє життя бідним, переслідуваним та страждаючим.

        Св. Зіта (27 квітня)

        Зіта жила в Монте-Саграті, Італія, і стала домогосподаркою багатого ткача та його родини. Останні сорок вісім років свого життя вона прожила в цій родині та стала їхнім надійним другом і порадником. Зіта також працювала з бідними та ув’язненими. Померла у 1278 році.

        Св. Джузеппе Москаті (12 квітня)

        Джузеппе був лікарем та професором, який, бувши неодруженим, присвятив своє життя медицині та своїй вірі. Він був відомий своїми ліками та дарував свою платню та вміння хворим і бідним. Джузеппе помер у 1927 році.

        Інші неодружені святі жінки:
        Алодія (22 жовтня)
        Бібіана (2 грудня)
        Еміліана (24 грудня)
        Флора (24 листопада)
        Гудула (8 січня)
        Синклетика (5 січня)
        Тарсила (24 грудня)

        Інші неодружені святі чоловіки:
        Бенезе (14 квітня)
        Боніфацій Тарсійський (14 травня)
        Казимир (4 березня)
        Катман (8 лютого)
        Геральд Оріякський (13 жовтня)
        Джон Рігбі (21 червня)
        Пантелеймон (27 липня)

        Автор: Ms. Mary Jane Silvia
        Джерело: www.catholicnh.org
        Переклад з англійської та адаптація: Максим Гонтар
        Ілюстрація: Gerd Altmann from Pixabay.

        Приєднуйтесь до нас у Телеграм та Вайбер і отримуйте раз на тиждень дайджест найпопулярніших дописів!

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 3.7 / 5. Vote count: 3

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Волонтер Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ (Календар ДивенСвіт, Спільноти УГКЦ). Програміст, захоплюється графічним дизайном та перекладом з англійської. З 2011 бере участь у щотижневих зустрічах біблійного кола та займається перекладом біблійних коментарів. Учасник Літньої Біблійної Школи УКУ в 2018 та 2019 роках.