Три Біблійні істини допоможуть вам чути Бога самостійно – о. Юрій Зелінський

Інші дописи автора

        Три Біблійні істини допоможуть вам чути Бога самостійно – о. Юрій Зелінський

        Щоб почути голос Духа Святого потрібно бути вільним від смертного гріха – це є головною перешкодою слухання. Три Біблійні істини допоможуть вам чути Бога самостійно. Але перед тим зауважу, що через брехню, мовляв, чути Божий голос важко, багато хто перестав шукати Його чи перебуває в стані невпевненості. Якщо ви дослідите Біблію, то побачите, що віруючі люди, як і ми, помилялися, мали недоліки, але знали Його голос.

        Вимоги, щоб чути Голос Божий:
        1. Тиша та спокій;
        2. Слово зі Святого Письма;
        3. Послух Слову Божому.

        Шановні слухачі – най укріпляється ваша віра! Відкиньте помилкове твердження, що голос Святого Духа почути важко. Уникайте пустопорожніх балачок у соцмережах. Страх, невпевненість перед майбутнім та різні голоси інформаційного простору не мовчать, а постійно нас відволікають. Ми ж маємо піднятися над цим шумом.

        Три пастки, що перешкоджають чути голос Духа Святого

        Духовна німота. Тут дуже повчальним є приклад Самсона (Суддів 13-16). Звичайно, ми знаємо, що Святий Дух не полишає віруючих. Але в книзі Суддів читаємо, як шлях спокуси Самсона заглушив голос Бога в його житті. Святий Дух намагався попередити його про небезпеку, але Самсон був занадто самовпевненим через враження духовною глухотою.

        Самовпевненість. Християни не мають бути параноїками, які все гіперболізують та постійно переживають. Деякі чекають поки не відкриються небеса та не пролунає Божий голос і нічого не роблять у своєму повсякденному служінні. Дорогою до Азії Дух Святий зупинив Павла (Дії 16) та допоміг йому усвідомити, що ділом Євангелізації керує Бог, а не Павло. Часто ми буваємо настільки впевненими, що не можемо зупинися та почути Його волю. Не слід чекати особистого підтвердження, але не спілкуючись із Богом та не запитуючи Його ми можемо потрапити в пастку самовпевненості.

        Пастка традиції. Бог наказав Мойсею вдарити об камінь жезлом, щоб з’явилася вода (Вихід 17). Потім, коли Мойсей потрапляє в подібну ситуацію, бачимо, що Бог вже не каже йому бити об скелю, а промовити слово, щоб потекла вода (Числа 20). Але Мойсей вирішує робити так, як раніше. Тобто, можемо вважати, що він пішов за звичною дією, традицією, а не послухав голосу Божого. Так часто і ми вважаємо, мовляв, щоб почути Бога потрібно робити, як раніше. Сила наша не в системі, не в традиції, а в послуху голосу Духа Святого.


        Ми можемо чути Голос Божий, але не розуміти його. Ісус каже, що вівці слухають голос Його та розуміють Його. Виходячи з цього ми можемо усвідомити чи є насправді учнями Господа нашого. Голос Духа Святого буде легко відрізнити, якщо ми знаємо Слово Боже. Якщо ви хочете розрізнити голос світу та плоті (поїсти, поспати, незаконні сексуальні стосунки, тощо) то маєте знати, що ці голоси намагаються копіювати голос Духа Святого. Тому рекомендовано навчитися розрізняти їх.

        Автор: о. Юрій Зелінський
        Джерело: Радіо Марія

        Приєднуйтесь до нас у Телеграм та Вайбер і отримуйте раз на тиждень дайджест найпопулярніших дописів!

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Волонтер Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ (Календар ДивенСвіт, Спільноти УГКЦ). Програміст, захоплюється графічним дизайном та перекладом з англійської. З 2011 бере участь у щотижневих зустрічах біблійного кола та займається перекладом біблійних коментарів. Учасник Літньої Біблійної Школи УКУ в 2018 та 2019 роках.