Яким був розклад дня св. Івана Павла ІІ у підлітковому віці

Інші дописи автора

        Яким був розклад дня св. Івана Павла ІІ у підлітковому віці

        Іван Павло ІІ назвав розклад, встановлений його батьком, своєю «першою семінарією», яка надихнула його стати священиком.

        Шлях Івана Павла ІІ до папства та вершин святості розпочався ще в середній школі. У цей момент він відчув глибокий біль втрати. І його мати, і його єдиний брат померли за його дитинства, залишивши його одного з батьком.

        Це могло призвести до сумного життя молодого Івана Павла ІІ, але натомість він міцно пригорнувся до свого батька (Кароля-старшого), і вони обидва навернулися до Бога. Виходячи зі свого військового досвіду, Кароль-старший розробив суворий графік, якого вони обидва дотримувалися щодня.

        Розклад дня св. Івана Павла ІІ у підлітковому віці

        Встаючи рано вранці, батько і син читали ранкові молитви, відвідували ранкову Літургію о 7:00 і снідали перед початком школи. Іван Павло II був вівтарником і служив щоденну месу, яку відвідував разом зі своїм батьком.

        Наприкінці навчального дня був час для гри, виконання домашніх завдань та спільних прогулянок після вечері. Вони читали Біблію, молилися вервицю та глибоко дискутували про віру.

        Згадуючи своє дитинство, Іван Павло ІІ був вічно вдячний за приклад свого батька, який дав йому «першу семінарію» і дав йому фундамент, необхідний для подальших пошуків святості. Це також дасть перші зерна покликання до священства, хоча на початку він не хотів прийняти це покликання від Господа.

        Кажуть, що синові потрібен добрий батько, щоб стати цілком сформованою людиною, здатною виконати своє покликання до батьківства, чи то як священик, чи то в родині. Іван Павло ІІ мав одного з найкращих батьків, яких тільки міг мати син, і тому не дивно, що він став впевненою людиною, готовою змінити цей світ.

        Як неодноразово казав Іван Павло ІІ під час свого понтифікату, «Сім’я є ‘першою і життєво необхідною клітиною суспільства’ … Тому майбутнє світу і Церкви проходить через сім’ю».

        Автор: Philip Kosloski
        Джерело: aleteia.org
        Переклад з англійської: Максим Гонтар
        Ілюстрація: Fr Lawrence Lew / CC BY-NC 2.0

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Волонтер Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ (Календар ДивенСвіт, Спільноти УГКЦ). Програміст, захоплюється графічним дизайном та перекладом з англійської. З 2011 бере участь у щотижневих зустрічах біблійного кола та займається перекладом біблійних коментарів. Учасник Літньої Біблійної Школи УКУ в 2018 та 2019 роках.