Українська молодь колядувала на новорічній зустрічі Тезе

Читай також

  • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
  • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
  • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
        • Українська молодь колядувала на новорічній зустрічі Тезе

          Зустріч Нового року разом із християнами різних конфесій в Тезе для української молоді багато років була можливістю спільно помолитися, поспілкуватися, подружитися. Зазвичай в це паломництво вирушали кілька тисяч українців. Та цьогоріч, через війну, Україну представляла лише одна група з 29 осіб, яку організувала Молодіжна комісія Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії у співпраці з Патріаршою комісією у справах молоді УГКЦ.

          45-та Європейська молодіжна зустріч Тезе відбувалася з 28 грудня 2022 року до 1 січня 2023 року на північному сході Німеччини в м. Росток відбувалась.

          ― Ми довго вагалися, чи цьогоріч організовувати поїздку в Тезе. Та це дуже знакова подія, адже є паломництвом довіри на Землі. Мета цієї зустрічі, щоб християни, зокрема молодь, різний конфесій молилася за мир у всьому світі. Оскільки ми проживаємо зараз надзвичайно складний час війни, то вирішили поїхати на цю прощу, щоб помолитися за перемогу, припинення війни, ― зазначила співорганізаторка поїздки секретар-референт Молодіжної комісії Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії Оксана Шупер.

          Найбільшим викликом стало зібрати групу охочих, адже через війну хлопці, старші 18-ти років, не мають змоги виїжджати за кордон.

          ― Заради тих, хто зголосився, ми вирішили все ж таки їхати. Нас було 29 осіб ― із Тернополя, Львова, Яворова, Івано-Франківська. В Ростоку нас дуже гостинно прийняли. Найперше ми зустрілися з представником екуменічної спільноти Тезе братом Бенуа, який є відповідальним за співпрацю з Україною. Він наголосив, що вони постійно моляться за мир в Україні і підтримують наші стремління до перемоги, ― додала Оксана.

          Упродовж перебування на зустрічі Тезе українців розселили по родинах різних парафій Ростоку.

          ― Загалом це Тезе не було таким велелюдним, як у попередні роки. Та атмосфера була надзвичайна. Особливо мотиваційною для нас стала зустріч із апостольським екзархом для українців візантійського обряду в Німеччині та Скандинавії владикою Богданом Дзюрахом. Він поділився своїми свідченнями віри в межах семінару «Молитва в часах війни». А наступного дня звершив Архиєрейську Літургію, зустрівся з нашою групою й уділив благословення, ― розповіла Оксана Шупер.

          У межах паломництва українська група зустрілася зі своїми земляками, які зараз мешкають у різних країнах.

          ― На завершення року лідер екуменічної спільноти Тезе брат Алоїс відзначив Україну та українців. Монахи з Тезе майже на кожній молитві молилися в наміренні за Україну. Ми вкінці заколядували «Добрий вечір тобі, пане господарю» ― присутні в залі голосно нам аплодували. Це стало підтримкою для нас, ― відзначила Оксана Шупер.

          Наталія Павлишин

           

          Читай також

        • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
        • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
        • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"