У Зарваниці пройшов четвертий модуль навчальної програми МАПа-громади

Читай також

  • У Стрию відбувся Молодіжний Форум «Два роки стійкості, змужніння та незламності»
  • У Коломиї готуються до Міжʼєпархіального Форуму молоді
  • Ще встигаєте потрапити на топ подію від #СпоЖити
        • У Зарваниці пройшов четвертий модуль навчальної програми МАПа-громади

          Від 4 до 7 березня у Зарваниці пройшов четвертий модуль навчальної програми МАПа-громади від Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ.

          10 команд, які представляють різні регіони України: від Запоріжжя і Кам’янського, через Київщину, Вінниччину і Хмельниччину до Львова і Тернополя вчаться творити якісні проекти та розвивати свої громади. Тим разом ми зосередились на ресурсах.

          Марина Данилів з консультаційного центру при Патріаршому Економаті, говорила про фінансову стійкість громади чи проекту. Для кращої організації нашої діяльності, важливо чітко розуміти якими ресурсами ми володіємо, скільки коштів потрібно для реалізації тих чи інших планів. Якісне фіксування фінансових показників та розуміння процесів з цим пов’язаних, дуже допомагає досягати бажаних результатів.

          Наступні два дні були присвячені темі залучення ресурсів. Ми мали нагоду вчитись від одного з найкращих фахівців – Ruslan Kraplych, який очолює Фундація ім. князів-благодійників Острозьких. Пан Руслан у дуже живій і натхненній формі допомагав побачити ті можливості, які часто є поруч, а ми їх не помічаємо.

          В останній день з Олег Здреник учасники знайомились з базовими поняттями соціального підприємництва. Ми добре пам’ятаємо, що Митрополит Андрей Шептицький ініціював і створював чимало таких проектів, які давали змогу йому і загалом Церкві творити чимало добра.

          Особливим натхненням цього модулю було місце його проведення – науково-просвітницький простір Марійського духовного центру Зарваниця. З одного боку – це місце тиші, молитви і особливої Божої присутності. З іншого – тут дуже наочно можна побачити на практиці, як в Церкві можна ефективно залучати та використовувати ресурси. Особливо цінною була зустріч з владикою Володимиром Фірманом, який вже багато років піклується і розвиває Марійний центр у Зарваниці.

          Читай також

        • У Стрию відбувся Молодіжний Форум «Два роки стійкості, змужніння та незламності»
        • У Коломиї готуються до Міжʼєпархіального Форуму молоді
        • Ще встигаєте потрапити на топ подію від #СпоЖити
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.