Наука доводить існування Бога: заява фізика-теоретика Мічіо Каку

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Наука доводить існування Бога: заява фізика-теоретика Мічіо Каку

          Відомий член наукового співтовариства Мічіо Каку, фізик-теоретик, один із розробників теорії струн, нещодавно заявив, що знайшов докази того, що існує Вища Істота, яка керує всім.

          Мічіо Каку обіймає посаду професора теоретичної фізики у коледжі та університеті міста Нью-Йорк. Його технічні книги з фізики є обов’язковими у всьому світі для аспірантів найважливіших лабораторій з фізики. Каку часто з’являється в американських ЗМІ, як коментатор-фахівець.

          На його думку теоретичне існування частинок, відомих як елементарні піврадіальні тахіони (primitive semi-radius tachyons) є серйозним аргументом на користь існування Бога.

          Тахіо́ни — гіпотетичні частинки, що рухаються із швидкістю, більшою за швидкість світла у вакуумі.

          Після теоретичних досліджень Каку заявив, що фізичну реальність, у якій ми живемо, можна описати чимось подібним, як Матриця з однойменного фантастичного фільму: «Я прийшов до висновку, що ми живемо у світі, який функціонує за правилами, створеними зовнішнім розумом» – заявив вчений.

          Каку також заявив що у нашому світі немає жодної випадковості, а все підкорюється строгим правилам. На його думку тільки існування Бога може пояснити такий стан речей: «Мені абсолютно ясно, що ми існуємо у плані, який регулюється правилами, які були створені універсальним розумом, а не випадковістю».

          Каку вважає, що Бог є дуже оригінальним математиком, і роздумує Він музикою. «Я переконаний, що Божий Ум створює музику, яка є музикою струн, що звучить в 11-вимірному просторі» – твердить відомий фізик-теоретик.

          Теоретичні роздуми Каку неймовірно перегукуються з думкою Отців Церкви про Бога, як Композитора Всесвіту та з твором Дж. Р.Р. Толкіна «Сильмариліон».

          Джерело: catholicnews

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Коментарі

              • Cерг*    20.06.2016 о 09:36

                Слід звернути на.. “како”вські “г і п о т е т и ч н і “.. частинки.;) теоретики вони такі.. а для практики він що-небудь створив, чи таке ж .. “бла-бла”, як у Арістотеля..?

                • Хоча зараз він в основному займається популяризацією науки, починав Мічіо як практик https://en.wikipedia.org/wiki/Michio_Kaku#Early_life_and_education думаю не багато людей власноруч змайстрували прискорювач частинок :)

              • Водночас варто вказати, що Мічіо Каку не говорить про Бога в християнському розумінні:

                “Uh but let me tell you how we, we, we physicists view things, right. For example, um, Einstein was asked the big question, ‘Is there a God is there a meaning to everything?’ right? And here’s how Einstein answered the question: He said there really are two kinds of God’s, we have to be very scientific, we have to define what you mean by, ‘God’. If God is the God of intervention, the personal God, the God of prayer, the God that parts the waters, then he had a hard time believing in that, would God listen to all our prayers for, a bicycle for Christmas, and, smite the Philistines for me please (points in front of him as if pointing to them). He didn’t think so, however he believed in the God of order, harmony, beauty, simplicity and elegance; the God of Spinoza. That’s the God that he believed in, because he thought the universe was so gorgeous. It didn’t have to be that way, it could have been chaotic, it could have been ugly, messy. But here we have the fact that all the equations of physics, can be placed on a simple sheet of paper.”

                https://youtu.be/SBB2qHgZvLY?t=61

                Тобто Мічіо йдеться не про Бога як про особу а як про якийсь безособовий надрозум, що творить всесвіт і якому власне байдуже до людини та її молитов.

                • Stefano    18.06.2016 о 19:48

                  Порядок речей не порушує даже Бог, хоч до молитов прислуховується, якщо це не нашкодить більше чим допоможе.

                  • З точки зору християнства Бог досить часто порушує порядок речей, власне це ми називаємо “чудом”. Звісно більшість чудес можна пояснити неймовірним проте реальним збігом обставин або обмеженими знаннями людини про світ та його закони. До таких чудес можна віднести ходіння по воді, численні зцілення, кари на Єгипет, перехід через Червоне Море, вода зі скелі Хорив, манна небесна. Проте є чудеса, які за визначенням ніколи не будуть пояснені наукою, їх часто називають таїнствами: таїнство Воплочення, таїнство Воскресіння, таїнство Євхаристії, і т. п.

                • Відео 5 років, можливо, Мічіо змінив думку :)

                  • Мічіо – фізик-науковець, тому цілком закономірно, що він насамперед Бога як нашого люблячого Батька бачить насамперед в аспекті інтелектуальному.

                  • Можливо, але не бачу сенсу так думати поки сам Мічіо не підтвердить це своїми словами. З цієї ж новини не видно щоб Мічіо якось поміняв свою думку. Джерело новини мовою оригіналу http://goo.gl/JD5qjB