Канадські єпископи засудили закон про евтаназію

Читай також

  • Наскільки ми послідовні у своїх думках, словах, учинках та як цього досягнути
  • Як пізнання себе допоможе сприймати ближніх
  • Владика Венедикт пояснив, як пов’язані гроші і життя
        • Канадські єпископи засудили закон про евтаназію

          «Сумне історичне рішення» та «неспроможність» канадського уряду і суспільства, які виявилися нездатними «забезпечити справжню захист страждають і найбільш вразливих людей».

          Такими словами президент Єпископської конференції Канади (CECC/CCCB) монс. Девід Дуглас Кросбі OMI рішуче засудив від імені єпископів країни новий закон про евтаназію C-14, схвалений 17 червня парламентом в Оттаві.

          «Парадоксально, що на підставі права наше суспільство може узаконити вбивство у якості прийнятного способу припинення страждань», – наголошує у своїй заяві єпископ Гамільтона, нагадуючи, що «переважна більшість людей, вмираючих в Канаді, сьогодні не мають доступу до паліативного догляду або належної турботи на дому».

          Тим, хто бажає виправдати евтаназію принципами гуманізму, канадський прелат відповідає, що «умисне позбавлення життя шляхом прямого втручання не має нічого спільного з актом гуманізму»: необхідно зводити до мінімуму біль і страждання вмираючих, а не припиняти саме їх існування.

          “Створення “закону” з лікарського сприяння самогубству, – додає прелат, – не може вважатися ні справжньою турботою, ні жестом гуманізму. Це – помилкове співчуття і  жахливу спотворення доброти до нашим братів і сестер». За словами президента канадських єпископів, новий закон проголошує, що «людина перестає бути людиною і позбавляється своєї гідності лише тому, що вона більше не володіє частиною своїх фізичних і розумових здібностей».

          Цьому помилковому уявленню монс. Кросбі протиставляє справжнє людське співчуття, яке «полягає в поділі болю іншої людини, сприяння його життю». У цьому сенсі, йдеться в кінці заяви канадського прелата, на сьогоднішній день саме «паліативний догляд – без всякого сумніву – залишається єдиним ефективним і необхідним моральним вибором, єдиним варіантом справжнього співчуття».

          Джерело: catholicnews

          Фото: asirdabe

          Читай також

        • Наскільки ми послідовні у своїх думках, словах, учинках та як цього досягнути
        • Як пізнання себе допоможе сприймати ближніх
        • Владика Венедикт пояснив, як пов’язані гроші і життя
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.