У Львові освятять університетський храм Софії — Премудрості Божої

Читай також

  • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
  • Триває набір на річну сертифікатну програму ФБФ УКУ «Християнська традиція для сучасного світу»
  •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
        • У Львові освятять університетський храм Софії — Премудрості Божої

          В одній будівлі на різних ярусах функціонуватимуть три храми: наземний рівень – це церква Софії Премудрості Божої,  на нижньому – ще два: храм святого Климентія Папи Римського і церква Гробу Господнього.

          Церква Гробу Господнього – це відображення І століття, місце більше для приватної молитви. Храм Климентія Папи Римського відображатиме ІІІ-IV століття – часи, коли християнство ще не було розділене. Це відкриває великі екуменічні можливості. Храм Климентія Папи Римського має стати місцем формації, дискусій, зустрічей та спілкування. На верхньому ярусі буде власне храм Софії – Премудрості Божої.

          Ця церква покликана промовляти до сучасної людини

          «Годі згадати, коли востаннє на українській землі посвячувалася університетська церква. То ми були без університетів, то від нас відбирали Церкву. Нова церква УКУ має бути усміхненою. Нове містечко Українського католицького університету, в центрі якого постав новий храм Святої Софії – Премудрості Божої будується саме на місці, де комуністична партія планувала звести свій потужний адміністративний і культурний центр. Цей факт свідчить про Божественний гумор. Ця церква покликана промовляти до сучасної людини», – зазначає президент УКУ Владика Борис (Ґудзяк).

          При церкві діятиме також духовно-пасторальний центр. Тут передбачені місця для сповіді, розмови, зустрічей. «Хочемо, аби він став центром академічного душпастирства цілого міста», – каже керівник духовно-пасторального відділу о. Юрій Саквук. Центр розпочне роботу після освячення храму.

          У Львові освятять храм Софії — Премудрості Божої

          Храм буде відкритий для спільноти Львова, а не лише для середовища УКУ. У будівлі встановлено ліфт та облаштовано пандуси. Тому люди з особливими потребами та особи, яким важко підніматися по сходах, зможуть безперешкодно потрапити на будь-який рівень храму.

          У храмі вже освятили дзвони, які назвали на честь святого Папи Йоана Павла II, Патріарха Йосифа Сліпого, Блаженнішого Мирослава Івана Любачівського – постатей, без яких неможливо уявити історію Українського католицького університету. Чин освячення новозбудованої церкви Софії – Премудрості Божої здійснить Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

          Читай також

        • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
        • Триває набір на річну сертифікатну програму ФБФ УКУ «Християнська традиція для сучасного світу»
        •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.