Міжнародну католицьку школу імені Андрея Шептицького відкриють у Києві

Читай також

  • Триває набір на річну сертифікатну програму ФБФ УКУ «Християнська традиція для сучасного світу»
  • Наскільки ми послідовні у своїх думках, словах, учинках та як цього досягнути
  • Знайомство з живим Богом: як допомогти молоді краще пізнати сенс християнства
        • Міжнародну католицьку школу імені Андрея Шептицького відкриють у Києві

          «Християнська школа завжди сприймалась як символ свободи, демократії та розвитку європейської культури», – Єпископ Йосиф (Мілян)

          «З розвитком в Україні напряму католицької освіти, сьогодні Українська Греко-Католицька Церква розвиває в Києві ідею міжнародної католицької школи імені Митрополита Андрея Шептицького. Маючи проект екошколи невпинно шукаємо земельної ділянки, або хоча б приміщення для реалізації цієї ідеї»

          Про це 27 жовтня 2016 р. говорив Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії, під час прес-конференції щодо католицького шкільництва в Україні.

          Єпископ розповів про Європейський Комітет Католицької Освіти (ЄККО), який був створений в 1974 році. Ця структура сприяє розвитку вільної католицької освіти в різних європейських організаціях. Під опікою ЄККО сьогодні знаходиться 35 000 шкіл, де навчається 8 000 000 учнів:

          «Основним завданням цього комітету є виховання молоді. Через це вивчаються основні принципи освіти та проблеми пов’язанні з впровадженням цих принципів. Серед чисельних завдань цього комітету є також захист інтересів католицької школи в різноманітних офіційних європейських організаціях»

          Опісля Владика зауважив, що впроваджувати католицьке шкільництво в Україні почали  із демократичними процесами. Відтак, він навів приклад приватного ліцею імені Климентія Шептицького, який був заснований в 1991 році:

          «Згодом цей ліцей був переформатований в католицьку школу. Його популярність у Львові була в тому, що християнський учбовий заклад сприймали як символ свободи, демократії та розвитку європейської культури. Тоді всі прагнули змін і така зміна наступила враз із заснуванням католицької школи».

          Далі Єпископ зазначив, що сьогодні в Україні успішно розвивається напрям католицької освіти:

          «В Києві шукаємо можливості для втілення ідеї міжнародної католицької школи імені Митрополита Андрея Шептицького. Це б могла бути екошкола! Для початку створено проект на 600 місць, та, на жаль, вже довшим часом шукаємо земельної ділянки, або хоча б приміщення щоб це реалізувати. Значний вплив для покращення цього проекту мало би прийняття закону про дофінансовування таких шкіл. Це суттєво змінило б дану ситуацію».

          За матеріалами: Католицький оглядач

          Читай також

        • Триває набір на річну сертифікатну програму ФБФ УКУ «Християнська традиція для сучасного світу»
        • Наскільки ми послідовні у своїх думках, словах, учинках та як цього досягнути
        • Знайомство з живим Богом: як допомогти молоді краще пізнати сенс християнства
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.