Альбом “Сіль”: нова українська християнська музика

Читай також

  • “Посолені”: епізод про шлях української сучасної християнської музики
  • Жінки у Церкві. Христина Підлісецька
  • Кана – Веснянка
        • Альбом “Сіль”: нова українська християнська музика

          Перший в історії альбом молодіжних християнських гуртів України побачив світ!

          Альбом „Сіль” – це підсумок праці навчального року для дев’яти християнських команд з цілої України у рамках проекту „Музичний Курс by Ceciliarec” 2016-2017.

          Музиканти мали 4 навчальні модулі та 2 зустрічі „З’їзд Музикантів”. Також вони спілкувалися між собою та з тренерами в інтернет-просторах, проходили онлайн-тренінги і в результаті –  кожні записали на студії кілька власних композицій.

          Учасниками цієї програми стали гурти зі Львова:  ZionТериторія Душі , ЖиВиSofiBand;  Івано-Франківська: YakMa Band, Закарпаття: Shemma.band, Києва: The Secret of Seven, МеtаNoya; The Brightbarry.

          Олексій Каплунський та учасник гурту Zion в процесі навчання
          Олена Скиба з гуртом MetaNoya

          Організаторами та ведучими цього процесу стали Творча студія Ceciliarec (Олексій Каплунський, Христина Підлісецька, Олена Скиба), Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ та, мабуть, найпопулярніший та найдосвідченіший український християнський гурт з Івано-Франківська Kana Band.

          Альбом Сіль, найперше, – це збірник класної, вже достатньо якісної і з глибокими Божими текстами, музики. Друге: альбом презентує до цього маловідомі команди, які виконують авторську музику, позиціонують себе як християнські гурти і є добрим прикладом для молоді, як можна використовувати свої таланти на славу Бога. Третє: це – стимул для нас всіх, музикантів, це добра “конкуренція” і підтримка один для одного. Коли нас багато і ми злагоджено діємо – то це сила, яка має шанс впливати на молодь: змінювати їхнє серце за допомогою музики і головне – ці музиканти, я вірю, прагнуть усі бути добрим знарядям в Божих руках!

          Що дасть цей альбом? Вияв назовні, що Церква теж старається розвивати творчий потенціал в ногу з часом, вихід на досі незаангажовану  в церковне життя аудиторію, а Церкві – дасть можливість почути 9 гуртів, які можуть гіпотетично бавити християнську молодь на різних церковних і не тільки акціях, – Христина Підлісецька.

           

          Послухати кілька композицій альбому вже можна на каналістудії Ceciliarec у Youtube та Soundcloud, а також у соцмережах Instagram і Facebook

          Нагадаємо, раніше Творча студія CeciliarecПатріарша комісія у справах молоді УГКЦ та Kana Band у співпраці з окремими молодими авторами пісень видали два альбоми авторської християнської музики Kerygma Project.

           

          Читай також

        • “Посолені”: епізод про шлях української сучасної християнської музики
        • Жінки у Церкві. Христина Підлісецька
        • Кана – Веснянка
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Вокаліст християнського гурту "Територія Душі"