Вбити – рішення прийнято: як за життя хлопчика Альфі бореться світ

Читай також

  • Наскільки ми послідовні у своїх думках, словах, учинках та як цього досягнути
  • Як пізнання себе допоможе сприймати ближніх
  • Владика Венедикт пояснив, як пов’язані гроші і життя
        • Вбити – рішення прийнято: як за життя хлопчика Альфі бореться світ

          Після судового розгляду, який тривав п’ять годин, Апеляційний суд у Лондоні відкинув апеляцію, подану Томасом Евансом, і відмовив у перевезенні Альфі до Італії.

          “Для мене це просто страшно, несказанно, соромно. Мені соромно перед цим хлопцем за цивілізацію, частиною якої я є, і хто прийшов до висновку, що як тільки це буде загорнуто в потрібні словесні обгортки, хтось має право стати господарем чужої, а не своєї смерті. Чиєсь суб’єктивне переконання може припинити  об’єктивне життя іншого:  можна  кинути когось із поїзда не тому, що його болить (а ми нічого про це не знаємо), але тому, що мені боляче, що йому може боляче.” Шимон Головня

          Це друга судова відмова у цьому питанні для хлопчика, на порятунок якого продовжують сподіватися батьки й тисячі учасників «Армії Альфі». Дитина надалі перебуває у шпиталі Alder Hey у Ліверпулі. В понеділок, 23 квітня 2018 р., його відключили від апаратури житєзабезпечення за розпорядженням суду і всупереч волі його батьків. Через 11 годин хлопчику знову підключили кисень, а керівництво шпиталю повідомило, що буде продовжено паліативне лікування.

          Паліативна опіка — це вже не рішення про смертельні ін’єкції Батьки хлопчика боролися за його перевезення до римської лікарні Дитятка Ісуса. Директорка лікарні, Марія Енок, прибула до Ліверпуля, щоб особисто порозмовляти з лікарями в Alder Hey, однак її не вислухали.

          Заклики порятувати життя цієї дитини не раз звертали до Британії, керівництва лікарні та всіх, від кого це залежить, і Папа Франциск, і голова Папської академії життя архиєпископ Франческо Палья, і різні інституції, які збирають підписи в інтернеті. CitizenGo зібрала понад 200 тисяч підписів під закликом до керівництва шпиталю Alder Hey.

          Батько хлопчика збирає підписи під зверненням до королеви Єлизавети ІІ. Троє суддів Апеляційного суду відмовили в позові, складеному батьками Альфі Еванса, підтримуючи раніше ухвалені рішення, згідно з якими найкращими інтересами дитини буде продовження паліативної опіки в Alder Hey у Ліверпулі, де хлопчик перебуває від грудня 2016 року.

          В стараннях допомогти батькам хворого хлопчика італійське Міністерство закордонних справ терміново надало йому італійське громадянство, а спеціальний медичний військовий літак був готовий його перевезти.

          У ході вчорашнього судового процесу було також заявлено, що юристи батька Альфі подали позов проти трьох головних лікарів, які опікуються хлопчиком, за звинуваченням у змові з метою вбивства дитини. Приватні медичні позови — справа дуже рідкісна через високі кошти процесу, і прокуратура може зупинити справу, якщо визнає висунуті звинувачення неправдивими.

          Представники лікарні також відкинули аргументи батьків Альфі стосовно того, що факт, що хлопчик прожив уже майже 48 годин після відключення від апаратури, свідчить про його кращий стан, аніж сподівалися. Як зазначено, медики Alder Hey ніколи не заявляли (всупереч тому, як це було представлене сім’єю Альфі), що його смерть настане одразу. Версію лікарні підтвердила також місцева газета «Liverpool Echo», яка публікує інформацію про перебіг з судових справ.

          Вислухати другу сторону

          У вівторок Верховний суд відкинув подання про згоду на перевезення хлопчика в Італію, схиляючись до думки медиків, що в його мозку відбулися незворотні зміни, які позбавили цю дитину почуттів зору, слуху, смаку і доторку, а подальша терапія «не належить до його найкращих інтересів» і може бути не тільки «даремною», але й «нелюдською».

          Водночас суддя Ентоні Гайден підкреслив, що Альфі «повинен отримати опіку в останні дні чи години, хоч би як довго це тривало, у госпісі, вдома або в лікарняному відділенні», просячи медичний колектив лікарні про те, щоби «творчо й сміливо, навіть якщо це даремна надія, розглянув усі можливості».

          Згідно з наданим у загальний доступ вироком у попередній справі, від лютого ц.р., позицію лікарні підтримали також незалежні лікарі, також і ті, які надали консультацію на прохання батьків дитини. Як вказується, внаслідок хвороби сталися незворотні, «катастрофічні» зміни в мозку Альфі, які виключають не тільки можливість повернення до здоров’я, але й будь-якого тривалого продовження життя. Вчорашній суд підтвердив, що не бачить підстав скасовувати попереднє рішення.

          Незабаром після цього рішення шпиталь Alder Hey у Ліверпулі оприлюднив заяву в справі поданої апеляції: «Відзначаємо сьогоднішнє рішення Касаційного суду, який відхилив обидва позови щодо перевезення Альфі в Італію. Нашим пріоритетом залишається гарантувати, що Альфі отримає опіку, на яку заслуговує, аби забезпечити збереження його комфорту, гідності і приватності».

          Своєю чергою, директор шпиталю сер Девід Геншоу та виконавча директорка Луїза Шеперд написали у відкритому листі, що лікарі, які опікуються хлопчиком, стали жертвами словесних атак і погроз. «Ми всі глибоко співчуваємо Альфі та його сім’ї, роблячи все, що можемо, аби підтримати їх найкраще, як лиш здатні», —заявили вони. Як зазначили ці представники керівництва лікарні Alder Hey, у соцмережах з’явилися неправдиві звинувачення стосовно дій медиків.

          «Ми були змушені мати справу з нападками стосовно нашої мотивації, професіоналізму й етики. Це був дуже тяжкий час», — написали вони у відкритому листі. Раніше британська поліція в Ліверпулі оприлюднила заяву, нагадуючи, що всі записи у соцмережах моніторяться, і що опубліковані погрози можуть стати підставою для розслідування.

          Звернення до гаранта

          «Як вірні піддані, ми не хочемо вірити, що Ваша Високість будь-коли наказала би виконати такий поганий вчинок, а також засуджуємо вирок смерті й ув’язнення, виданий щодо Альфі, як лукаву узурпацію прав Вашої Високості й закону цієї держави. Не можна гаяти час», — пишуть інтернавти від імені тата Альфі Еванса у петиції до королеви Єлизавети ІІ і британського парламенту.

          Петицію підписати вже понад 240 тисяч людей. Вона оприлюднена на сторінці change.org. Автори петиції від імені Томаса Еванса, 23‑річного батька Альфі, звертаються до королеви Єлизавети ІІ з проханням втрутитися у справу невиліковно хворого дворічного хлопчика, якому суд укотре відмовив у праві мати інше лікування, ніж пропоноване британською медичною системою.

          Автори петиції б’ють на сполох, що британський суд своїм рішенням видав вирок, що велить «убити Альфі у шпиталі Alder Hey у Ліверпулі, припинивши підтримувати його життя; зберігає день і годину убивства хлопчика у таємниці, аби уникнути протестів і перешкод, а також утримує Альфі у шпиталі Alder Hey аж до смерті, а спроби забрати його припиняє силою і карою позбавлення свободи».

          Ці рішення названо «жорстокими». Петиція вказує, що судді Її Королівської Величності узурпують собі право вирішувати життя і смерть громадян. Автори також запевняють, що «терпляче очікують на захист» зі сторони королеви, однак поки що мешканці Ліверпуля та «Армія Альфі» будуть заступатися за хлопчика.

           

          За матеріалами: CREDO 

           

           

          Читай також

        • Наскільки ми послідовні у своїх думках, словах, учинках та як цього досягнути
        • Як пізнання себе допоможе сприймати ближніх
        • Владика Венедикт пояснив, як пов’язані гроші і життя
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.