“Заклик, який нам дає Господь Бог — іти вперед, до свободи, ставати щораз гіднішими і вільнішими у нашій пасхальній ході”.

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • “Заклик, який нам дає Господь Бог — іти вперед, до свободи, ставати щораз гіднішими і вільнішими у нашій пасхальній ході”.

          Вибори в нашій країні цього разу співпадають із духовним шляхом Великого Посту тим фактом Господь хоче показати нам велику суть цієї події, яку будемо переживати. Вибори — є одним із важливих етапів нашого пасхального шляху, який ми розпочали зокрема з Революції Гідності.

          Коли Господь визволив божий народ із єгипетської неволі, моментом виходу з Єгипту була жертва пасхального ягняти. І саме ті доми, які були знаменовані кров’ю пасхального ягняти, минув ангел смерті. І народ пізнав свого Бога, як Визволителя.

          Так само і ми, пустившись в шлях від рабства до свободи, ознаменували свої серця кров’ю Небесної Сотні, їхньою Пасхальною жертвою. Тепер ми опинилися перед наступним етапом — ходи в пустелі до свободи.

          Як здійснити правильний вибір, якою дорогою йти? Знаємо що в пустелі народ нарікав і на Бога, і на Мойсея, і на труднощі подорожі. Та вони відчули, що Господь є разом із ними. Зокрема, коли у водах Червоного моря Господь Бог потопив фараонове військо. Хіба це не схоже з тим, як нас веде Господь навіть під час військової агресії проти нас. Як у водах нашого народного ентузіазму гине фараон і його військо, який зі своїми колісницями прийшов на нашу землю.

          Також у пустелі народ постав перед вибором: іти дорогою Божих заповідей, Божого Закону, чи йти за ідолом золотого тельця. А це є ніщо інше як вимірювання свого шляху лише власним добробутом і вигодою, людським міркуванням.

           Золотий телець був наче альтернативний людський вибір бога, створеного на людську подобу. Та Господь кличе свій народ йти за Богом істинним, який може ввести нас в обітовану землю.

          Підійдімо до цього свідомого і добровільного вибору з усією відповідальністю. Закликаю усіх обов’язково прийти проголосувати. Закликаю йти дорогою Божої правди, Божих заповідей, навіть, якщо шлях буде складним, сповненим різних  небезпек і пригод. Ми обираємо того, хто хоче сповнити наші людські, можливо деколи і низькі мрії. Але йдемо за тим, хто нас веде дорогою Божих заповідей. Ваш вибір є важливим християнським обов’язком. Обирайте те, що вважаєте наступним етапом на шляху до свободи. Як ізраїльський народ мав спокусу вернутися назад — до рабства, до Єгипту, до влади фараона, так і ми маємо спокусу: йти вперед чи йти назад.

          Заклик, який нам дає Господь Бог — іти вперед, до свободи, ставати щораз гіднішими і вільнішими у нашій пасхальній ході.

          Підготувала Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"