Папа заохочує до проведення ініціативи «24 години для Господа»

Читай також

  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
  • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
  • А ти сьогодні бачив Бога?
        • Папа заохочує до проведення ініціативи «24 години для Господа»

          Вже вшосте у п’ятницю перед четвертою неділею Великого Посту, тобто, 29 березня, Папська Рада сприяння новій євангелізації проводить захід, що отримав назву «24 години для Господа».

          «Як і щороку, наступної п’ятниці та суботи зустрінемося в рамках традиційної ініціативи “24 години для Господа”. В п’ятницю о 17-й годині служитиму у Ватиканській базиліці Покаянне богослуження. Було би дуже промовистим, якби також і наші храми з цієї особливої нагоди були відчинені трохи довше, щоб просити про Боже милосердя та приймати його в Святому Таїнстві Прощення», – сказав Папа Франциск наприкінці загальної аудієнції в середу, 27 березня 2019 р., анонсуючи чергове проведення покаянної ініціативи.

          В рамках цього починання, ініціатором й організатором якого є Папська Рада сприяння новій євангелізації, в різних куточках світу відбуваються покаянні богослуження, а окремі храми відчинені протягом доби, даючи змогу бажаючим приступити до сповіді. Ініціатива, вперше проведена 2014 року, знайшла позитивне схвалення з боку Папи Франциска, який закликав всю Церкву приєднатися до неї місцевому рівні та присвятив їй окрему згадку в Апостольському листі «Милосердя і нещасна», написаному з нагоди завершення позачергового Святого Руку, присвяченого Божому милосердю.

          Цього року ініціатива «24 години для Господа» проходить під гаслом «І я тебе не засуджую» (Ів 8,11).

          У Римській дієцезії вона розпочнеться покаянним богослужінням, яке в базиліці Святого Петра у Ватикані очолить Папа Франциск. Під час моління, яке включатиме індивідуальну сповідь та адорацію, Святіший Отець також сповідатиме каяників. Після завершення богослуження в базиліці Святого Петра, протягом доби у центрі Риму будуть відкриті деякі храми, де вірні зможуть посповідатися і взяти участь в адорації.

          Особливістю цьогорічного богослуження в базиліці Святого Петра стане присутність на ньому копії чудотворної ікони «Розп’яття Спасителя» із Зарваниці. Глава Католицької Церкви поблагословить її, після чого вона буде виставлена для постійної молитви в соборі Зарваницької Божої Матері.


          VATICAN NEWS 

          Читай також

        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
        • А ти сьогодні бачив Бога?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.