“Ангельський коучинг”: реколекції, які допомагають змінити своє життя

Читай також

  • Відбулися IV дні формування для молоді
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • “Ангельський коучинг”: реколекції, які допомагають змінити своє життя

          Вже понад 10 років сестри-редемптористки двічі на рік організовують кількаденні реколекції для дівчат. Від початку карантину, через епідеміологічні обмеження, такі навчання проходять в онлайні.

          Цього разу учасницями реколекцій було близько пів сотні дівчат із Львівщина, Івано-Франківщини, Тернопільщини, Закарпаття, Києва, а також Відня, Парижа, Варшави.

          ― Вперше реколекції ми розділили на дві групи за віком, оскільки є зацікавлення не лише від молоді, а й дещо старших дівчат. Зрештою, спілкуючись про вибір, розуміємо, що на кожному етапі життя виникають інші виклики. Вже відбувся перший тур, в якому брали участь дівчата, віком від 15 до 25 років. А 24 грудня стартують реколекції для тих, кому 25+, ― розповідає сестра Катерина Молочій.

          Для зручності і можливості більше поспілкуватися, створили онлайн-бесіду. Самі ж реколекції проходили впродовж трьох вечорів.

          ― Темою наших наук був «Ангельський коучинг». Ми працювали над книгою Товита зі Старого Завіту. Реколекції вміщували біблійні роздуми, психологію, а також ділення власним досвідом про те, як вибір відбувається в нашому житті. Після кожної науки дівчата отримували завдання ― молитву на вечір і психологічну працю над своїм життям. Тобто ці науки передбачають активну участь і готовність змінюватися, ― каже сестра Катерина.

          Учасниці реколекцій також мали можливість зголошуватися на особисті розмови зі сестрами.

          Окрім цього, охочі можуть доєднуватися до спільноти «Люстерко» (невдовзі розповімо про неї детальніше), у межах якої щомісяця відбуваються онлайн-зустрічі для дівчат.

          До речі, маємо кілька відгуків учасниць реколекцій, якими хотіли б поділитися.

          «Кожну з нас щось привело сюди. Чи радше Хтось дуже палко покликав. Сестри казали, що вони не Ангели. Не знаю, може, й ні. Але вони точно мають якийсь дотик до Них. Бо ж тільки Ангели можуть вести серця. Отак і сестри взяли і повели! А по дорозі… Показали, як глибоко, весело та різнобарвно можна протрактувати, здавалося б, одну невелику книгу ― книгу Товита. Як трепетно чути шурхіт крил Ангелів. І як правильно зловити та приготувати ту велику рибу нашого життя. Ми мали змогу зупинитися. Зупинитися і подумати про наші страхи. Подумати, щоб довірити їх Богу.

          А ще ми малювали, малювали свої мрії! То було так по-дитячому просто. І так, відкрию таємницю, було багато усмішок, теплого чаю, дівчачих розмов, відкриттів і Любові. Ми були і є близько одна одної, хоч і кожна в своєму куточку Землі. Словом, зібрати таких різних і прекрасних дівчат в одне місце, точно під силу лиш нашим Ангелам».

          Катя.

          «Це був мій перший досвід реколекцій. Такий очікуваний, такий потрібний у вирі навчання 24/7 і такий неймовірний. 4 дні й трохи більше години у zoom щодня ― так небагато часу, але його цінність ― надзвичайна. Мені вдавалося відпускати буденні думки й на час наук, й під час виконання завдань і ці моменти приносили мені справжню радість, бо через дистанційне навчання я давно почувалася загубленою в проблемах. Завдяки вправам за три дні мені вдалося пройти подорож закутками душі від пошуку себе і свого «я» через тенети страхів до вершин мрій. Особливим для мене став досвід переживання саме страхів. Я зрозуміла, наскільки багато переживань і страхів сковують мене, а я надто слабка, щоб позбутися їх. Я радію, що одного дня натрапила на сторінку сестри Антонії, де й побачила анонс реколекцій. Щиро дякую Вам, сестро Катерино, за такі детальні й вдумливі пояснення, за різноманітні психологічні поради й натхненний виклад, після якого ставало так спокійно на душі».

          Марія.

          Підготувала Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"