“Висловлювання у молитві власних почуттів зцілює”

Читай також

  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
  • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
  • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
        • “Висловлювання у молитві власних почуттів зцілює”

          Осягнути спокій — очевидно, сьогодні є одним із найбільших бажань наших співвітчизників. Саме цьому і вчить знаменитий бенедиктинський монах Ансельм Ґрюн у своїй новій книжці “Слова зцілення. Молитви на ціле життя”, яка нещодавно вийшла українською. Ця книжка — зібрання найкращих молитов о.Ансельма. Вона є своєрідним “майстер-класом” як молитися своїми словами і таким чином осягати спокій перед викликами щоденних справ та в кінці насиченого робочого дня, серед неспокійних людей та всередині свого неспокійного серця.

          Це молитви, які супроводжують нас протягом дня і року. Молитви у різних життєвих ситуаціях: коли сумніваємося, коли боїмося, коли страждаємо, коли важко прийняти себе. А також молитви благословення дітей, колег, недужих, своєї домівки.

          Для багатьох людей традиційні молитви надто чужі, а молитись своїми словами занадто важко. З молитов цієї книжки такі люди зможуть почерпнути необхідні слова, аби розповісти Богові все те, що відчувають. Автор говорить, що висловлювання у молитві власних почуттів зцілює. Все, що не висловлене – застрягає в душі. Однак якщо його представити Богові, то молитва здатна перемінити серце, а її слова можуть принести зцілення, наповнивши нас вдячністю та довірою.

          “Всі ці слова повинні спонукати Вас шукати власних слів, які в час молитви краще виражатимуть Ваш особистий досвід, — пише Ансельм Ґрюн. — Тож бажаю, щоби цей молитовник допоміг Вам отримати нову молитовну радість і відчути цілющу силу молитви. Це приведе Вас туди, де Ваша душа може вільно дихати, де Ваше серце стане просторим і Ви знатимете, що Вас провадить Божа любов!”

          Ансельм Ґрюн – один із найбільш читаних сучасних християнських авторів. Він народився у 1945 р. в Німеччині. Отець Ансельм католицький священник-монах, який належить до Ордену Святого Бенедикта (OSB), доктор богослов’я, голова адміністрації абатства Мюнстершварцах, духовний наставник і керівник курсів. Автор понад 300 книг, які перекладені більш як 30 мовами.

          У видавництві “Свічадо”, яке видало “Слова зцілення”, вийшла ціла низка книжок цього автора, серед яких: “Небо починається в тобі”, “Віднайти радість життя”, “Маленька книжка про велику радість”, Позитивна сила емоцій”, “Почуття міри. Як знайти золоту середину”. Всі ці книжки об’єднує одна ідея — як осягнути мистецтво життя у радості і спокої серед постійно змінних обставин.

          Нагадаємо, що у 2013 році Ансельм Ґрюн відвідав Львів і дав кілька своїх знаменитих лекцій для містян. Відео з приїзду Ґрюна – https://youtu.be/6KKUffTNAkQ

          Фрагмент молитви на кінець дня з книжки “Зцілення. Молитви на ціле життя”:

          Боже мій,

          я настільки втомлений денною працею,

          що навіть не можу зібратись з думками.

          Передаю Тобі цей день з усім, що було,

          з тим, що вдалось і що не вдалось,

          з тим, що втішило та що розчарувало.

          Стоячи перед Тобою, знову переглядаю цей день –

          від ранку й дотепер.

          Кожної миті Ти був зі мною.

          Ти торкався мене словом Писання,

          поглядом приязного продавця,

          ніжною рукою мого друга.

          Світлана БАБИНСЬКА

          Читай також

        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
        • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.