День Духовної Віднови об’єднав понад сотню учасників із усього світу

Читай також

  • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
  • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
  • За_Пости. 4/7 Манна
        • День Духовної Віднови об’єднав понад сотню учасників із усього світу

          Завершальним етапом тритижневого відео-проекту #за_пости став День Духовної Віднови з Єпископ Єпархії Пресвятої Родини із осідком у Лондоні (Велика Британія) Кеннетом Новаківським та священниками-блогерами ― отцем Романм Демушем, отцем Тарасом Бровді та Падре Сержем, до якого доєдналося понад сто учасників із різних країн світу,

          ― Нашим проектом #за пости ми хотіли об’єднати молодь із усього світу. Обговорюючи концепцію, велику увагу приділяли живим зустрічам на різних парафіях. Та, на жаль, через пандемію були змушені відмовитися від цього, а натомість організували День Духовної Віднови онлайн, яким прагнемо об’єднати нашу Церкву в усьому світі, ― пояснив заступник голови Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ, ініціатор проекту #за_пости отець Роман Демуш.

          Розпочалася зустріч знайомством ― усі охочі мали можливість розповісти коротко про себе та поділитися враженнями про проект #за_пости. Варто зазначити, що чимало учасників саме завдяки цим відео-реколекціям по-новому відкрили для себе нашу Церкву ― живу і сучасну, яка розуміє, які питання в щоденному житті є особливо гострими і важливими.

          Спільну молитву на початку зустріч провадив отець Тарас Бровді.

          Та, як підкреслив отець Роман Демуш, щоб будувати синодальність Церкви, варто говорити не лише про богослов’я в розмові, а також і в слуханні. Тож понад годинне спілкування з владикою Кеннетом Новаківським стало нагодою не лише дізнатися про його служіння, а також отримати цінні поради про те, як варто взаємодіяти з Господом.

          На завершення розмови єпископ благословив учасників зустрічі.

          Особливим доповненням Дня Духовної Віднови стала пісенна молитва прослави разом із гуртом «Кана».

          ― Багато років ми мріємо про те, щоб молодь нашої Церкви єдналася. Минулі роки ми робили різні заходи для цього. Та, думаю, що цей карантин, який з одного боку нас дуже обмежив, все ж відкрив перед нами нові можливості. Захоплююся тим, як прогресивні священники вміють єднати людей із усього світу, використовуючи ці можливості, які сьогодні є, ― підкреслив голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ, секретар Душпастирської ради УГКЦ тець Ростислав Пендюк.

          Завершальним етапом зустрічі стала праця учасників у трьох групах із отцями-блогерами і своєрідне заглиблення в тематику реколекцій #за_пости разом із Падре Сержем, отцем Тарасом Бровді та отцем Романом Демушем. Люди ділилися власним сприйняттям молитви, милосердя, посту, гріха і покаяння.

          Чотирьох години минули надзвичайно динамічно і кожен, хто був готовий поділитися думками, мав можливість для цього. Важливо й те, що самі учасники запропнували священникам продовжити схожі проекти та зустрічі не лише в час Великого Посту.

          Підсумком Дня Духовної Віднови стала спільна молитва, яку очолив Падре Серж, та благословення священників для усіх присутніх.

          Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
        • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
        • За_Пости. 4/7 Манна
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"