Отець Роман Демуш представляє УГКЦ на конгресі про синодальність душпастирства молоді у Ватикані

Читай також

  • Втретє програма «Молодіжний працівник» для тих, хто душпастирює з молоддю в УГКЦ
  • «Українська молодь в розсіяні суща», ― отець Роман Демуш під час зустрічі з представниками Дикастерії у справах мирян, сім’ї та життя
  • СпоЖити: «Екосистема твоєї бульбашки»
        • Отець Роман Демуш представляє УГКЦ на  конгресі про синодальність душпастирства молоді у Ватикані

          Триденний міжнародний конгрес стане для його учасників нагодою для того, аби в дусі Апостольського напоумлення Christus vivit обговорити такі теми як молодіжне лідерство, синодальність, формація та духовний супровід.

          Від 23 до 25 травня 2024 р. приблизно 300 делегатів єпископських конференцій зі 110 країн світу прибудуть до Риму, щоб взяти участь у Міжнародному конгресі на тему «Задля синодального душрастирства молоді: нові стилі та стратегії лідерства», організованому Дикастерією у справах мирян, сімʼї та захисту життя. Ця подія стане ключовим моментом відзначення п’ятої річниці публікації Апостольського напоумлення Christus vivit, опублікованого після Синоду, присвяченого молоді 2018 року.

          Протягом трьох днів учасники міжнародного конгресу обговорюватимуть теми Christus vivit, які є фундаментальними для душпастирської праці, зокрема, говоритимуть про молодіжне лідерство, синодальність, формацію та духовний супровід. Першу сесію заходу на тему «Від СДМ Лісабон 2023 до СДМ Сеул 2027» відкриє кардинал Кевіна Фаррел, Префект Дикастерії у справах мирян, сім’ї та захисту життя.

          Ще однією важливою темою конгресу буде Ювілейний Рік Молоді, що проходитиме від 28 липня до 3 серпня 2025 року. Міжнародний конгрес завершиться в суботу, 25 травня, двома важливими подіями: вранці з учасниками заходу зустрінеться Святіший Отець, а пополудні – сестра Наталі Бекар, Заступниця Секретаря Генерального Секретаріату Синоду.

          Нашу УГКЦ на конгресі представлятимуть митрофорний протоієрей Роман Демуш, заступник голови Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ, та мирянка Вероніка Дякович, представниця української християнської молоді та членкиня НУМО (Національного Українського Молодіжного Обʼєднання).

          Ми взяли з собою на цей Конгрес осколки снаряду який детонував на подвірʼї храму в Ірпіні і поранив нашу Церкву… Таких осколків мільйони … вони ранять нашу Країну… Вони вбивають наш народ. В наступні дні, ми будемо їх показувати молоді з усього світу, котра збереться на міжнародний конгрес у Ватикані. Ми будемо їм розказувати про нашу українську молодь, котра ціною власного життя захищає їхній спокій і мир. Яка є живим щитом між брехнею і правдою, злом і добром, смертю і життям… Про молодь, яка є живим муром між світлом і темрявою. Про молодь, смерть якої надає сенсу їхньому життю, і уможливлює життя мільйонів… бо це вони взяли на себе «увесь тягар війни».

          Зустріч організовує Дикастерій у справах мирян, сімʼї та захисту життя. Ця подія стане ключовим моментом відзначення 5‑ї річниці Апостольського напоумлення Christus vivit, опублікованого після Синоду 2018 року, присвяченого молоді.

           

          Читай також

        • Втретє програма «Молодіжний працівник» для тих, хто душпастирює з молоддю в УГКЦ
        • «Українська молодь в розсіяні суща», ― отець Роман Демуш під час зустрічі з представниками Дикастерії у справах мирян, сім’ї та життя
        • СпоЖити: «Екосистема твоєї бульбашки»
          • Оціни

            [ratemypost]

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"