5 віршів зі Святого Письма, щоб знайти більше Божої сили

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • 5 віршів зі Святого Письма, щоб знайти більше Божої сили

          Чи відчуваєте, що потребуєте зміцнення від Бога? Думаю, всі періодично відчувають це. Проблеми, з якими ми стикаємося у повсякденному житті, часом обтяжують нас і змушують відчувати втому.

          Навіть якщо у вас не так багато часу, щоб годинами читати Біблію, якщо ви запишете кілька віршів, то зможете витягнути ці картки і переглянути, коли вам потрібно буде згадати, що зміцнення Божою силою завжди доступне вам!

          Ось кілька віршів, які обіцяють підкріплення, з яких добре розпочати:

          1. «Твої засуви нехай будуть із заліза та криці, і сила твоя ― як дні твої» (Вторзаконня 33:25). Мені подобається ця обітниця, тому що вона є простим нагадуванням про те, що, до чого б не покликав вас Бог, — чи поїздка за кордон, колисання немовляти ночами, догляд за усиновленою дитиною з особливими потребами або вихід на пенсію, — Він дасть вам необхідну силу пройти це випробування. Ви можете довіряти Йому. Наступного разу, коли ви відчуєте, що втомилися, промовте цю обіцянку вголос стосовно своєї ситуації!

          2. «…радість у Господі це ваша сила.»» (Неємія 8:10). У мене в будинку висить ця обітниця. Яке гарне нагадування! Коли життя здається тяжким або обставини пригнічують вас, радість від Господа — це ВАША сила! Заявіть про це. Напишіть це на картці та проголошуйте вголос все своє життя. Повісьте цей вірш на дзеркало, де ви бачитимете його щоразу, коли чистите зуби. Запам’ятайте ці слова. Коли ми сповнені Його радості, Його сила йде за нами.

          3. «Бог нам прибіжище і сила; у нещастях з’явився з дужою допомогою.» (Псалми 46 (45):2). Ця обіцянка сили вперше стала для мене дуже дорогою, коли я йшла дорогою боротьби з раком. Погодьтеся, рак ― це аж ніяк не весело! Щодня, коли я виходила на прогулянку, я вимовляла вголос Псалом 46. Тепер щоразу, коли я перебуваю в ситуації, коли я відчуваю страх, тривогу чи втому, я знову і знову переглядаю Псалом 46. Він став моїм улюбленим Псалмом. Я застосовую його, коли життя стає важким.

          4. «В наверненні й спокої ви спасетеся; у тиші та в довір’ї ― ваша сила» (Ісая 30:15). Днями я летіла в літаку, перебуваючи у легкому шоці. Поки я добиралася додому, мій розум кидався в мільйон напрямів з усім, що мені потрібно було зробити наступного тижня. Спочатку я відчувала себе приголомшеною, але потім я почула ясний м’який шепіт Святого Духа, який каже: «Зупинися, довірся Мені, щоб Я міг це зробити через тебе!» Мої думки відразу звернулися до цього вірша. Коли я спокійно довіряю Святому Духу зробити те, що має бути зроблено, мій розум насолоджується відпочинком. Коли я намагаюся зробити все сама, моя енергія виснажується, і я буквально вимотуюсь. Мені потрібно часто повертатись до цього вірша. Бог не закликає нас діяти самостійно. Він закликає нас покладатися на Нього в тому, що Він здійснить цю роботу через нас. Спокій приходить, коли ми заспокоюємо свій розум і довіряємо Богові зробити те, чого ми не можемо зробити самі.

          5. «…Не бійся, бо я з тобою! Не тривожся, бо я – Бог твій! Я додам тобі сили, я тобі допоможу, підтримаю тебе переможною правицею моєю» (Ісаї 41:10). Це був один із моїх улюблених «силових» віршів упродовж багатьох років. Тож, коли Бог закликає тебе до складних обставин, Він завжди поряд із тобою. Він зміцнить тебе, якщо ти спиратимешся на Нього. Я знаю, що часом це може здатися чимось нереальним, але Він обіцяє Свою присутність. Коли життя здається похмурим або невизначеним, вимовте цей вірш над своїм життям. Славте Його вірою за Його присутність, тримайтеся за Нього щосили і вірте, що ваші очікування здійсняться.

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"