«Коли Бог єднає пару, Він наче склеює її небесним клеєм»

Читай також

  • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
  • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
  • Під керівництвом Згромадження Салезіян Святого Івана Боско УГКЦ відбулася зустріч Молодіжного Салезіянського Руху
        • «Коли Бог єднає пару, Він наче склеює її небесним клеєм»

          Під час зустрічі школи Богослов‘я тіла, психологиня Христина Стріенко говорила про дію закону відповідності, знаючи який ми можемо краще розуміти, як функціонують сімейні стосунки і як можна уникнути труднощів у побудові щасливого подружжя. Пропонуємо найцікавіші твердження з розмови. 

          Мій батько колись мені сказав: «Коли Бог єднає пару, Він наче склеює її небесним клеєм». 

          Справді, на початку сімейного життя все йде легко, наче хтось веде. Спочатку люди стараються проявляти свої кращі сторони, але з часом відкриваються такими, як є.

          І потім починає говорити гординя: я краща за нього-неї, в мене те і те краще. Люди так починають думати, про це говорити. Починають з‘являтися думки про минулих залицяльників, порівняння з ними. 

          Ми починаємо боротися один проти одного, замість того, щоби боротися за стосунки. На цьому етапі багато пар розлучаються: причина банальна –  не зійшлися характером.

          Спочатку все йшло як по маслу, а потім романтика втрачається і рутина поглинає. Люди розходяться і починають заново – і знову доходять до цього моменту. Варто розуміти, що це той момент, коли треба вийти на новий рівень стосунків, а не завершувати їх. 

          В кожного з нас є свої ідеали. Дівчата дивляться на своїх батьків і формують уявлення про те, якими мають бути чоловіки, хлопці ж з образу своєї матері формують образ жінки.

          Ідеали у нашій голові часто конфліктують із спражніми людьми поруч: батько все брав у свої руки, все вирішував, а чоловікові не вдається те, інше; у мами все було ідеально – чисто, смачно, щодня декілька страв, а дружина шукає вже другу годину, як правильно зварити яйце. Ми розчаровуємось одне в одному – і це нормально. Нормально мати ідеал, щоби на нього взоруватись. Варто однак розуміти, що ідеальний батько – це результат, він не був таким від початку, він розвивався, ріс; так само і матір не одразу була зразковою господинею.

          Коли закрадаються думки, що мій чоловік чи дружина якийсь не такий, не така, то слід розуміти, що вони виникають і у того, хто поруч. З цього треба навчитись виходити.

          Закон відповідності говорить, що всі ми варті один одного. Якщо би у мого чоловіка не було цих певних недоліків, він вибрав би кращу дружину і навпаки. Ми ідеально зійшлися, ми обрали цю людину самі, ніхто насильно нам нікого не обирав.

          Єдиноправильний шлях поглиблення стосунків у парі – працювати над собою, розвиватись, вкладати у себе. Дуже важливо на цьому етапі подбати про читання книг на тему психології – задля розуміння закономірностей розвитку стосунків у парі. Добре було б робити це разом. 

          У кожній сімейній парі приходить момент, коли Божий клей слабшає і чоловік з дружиною мусять попрацювати над якістю своїх стосунків, подбати про них, щоби вивести їх на новий рівень, коли чоловік дуже добре знає про всі негативні риси своєї дружини, і любить, приймає її такою, якою вона є,  і навпаки. 

          Не змагатись одне з одним, але працювати як єдина команда – ось рецепт виходу із сімейних випробувань. 

          Підготувала Тетяна Трачук

           

          Читай також

        • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
        • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
        • Під керівництвом Згромадження Салезіян Святого Івана Боско УГКЦ відбулася зустріч Молодіжного Салезіянського Руху
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)