«Вечори для закоханих»: можливість поглибити стосунки

Читай також

  • Блаженніший Любомир Гузар невдовзі може стати святим. Глава УГКЦ розпочав беатифікаційний процес
  • На YouTube опубліковано аудіоверсію синодального Послання щодо війни та справедливого миру
  • Оголошуємо молитовну мобілізацію!
        • «Вечори для закоханих»: можливість поглибити стосунки

          Від 9 січня стартує нова програма «Вечорів для закоханих» за унікальною методикою спільноти «Подружні Зустрічі». Програма матиме 9 онлайн-зустрічей, 9 особливих побачень. На них запрошують пари, які тільки зустрічаються і придивляються одне до одного, а також пари, які вже готуються до шлюбу.

          Програма відбуватиметься дистанційно, тож є можливість доєднуватися тим людям, які тимчасово перебувають далеко один від одного чи навіть за межами України.

          Щовівторкові зустрічі триватимуть від 9 січня до 5 березня У цей час пари зустрічатимуться в zoom, щоб обговорювати теми, важливі для пізнання одне одного, а також прийняття важливого майбутнього рішення.

          Під час зустрічей відбуватимуться діалоги на важливі теми, але обговорення усіх питань відбувається виключно в парі. Після завершення програми пари, що готуються до шлюбу, можуть отримати офіційну посвідку про проходження передшлюбної катехизації.

          Найкращою рекомендацією «Вечорів для закоханих» є зворотний зв’язок від її колишніх учасників. Сьогодні це молоде подружжя Володимира Литвинчука та Христини Макар, яке у 2021 році взяло участь у цій програмі.

          Володимир, ділячись враженнями про Вечори для закоханих, зазначив:

          «Вечори для закоханих» мені запам’яталися тим, що я почув багато корисної та цікавої інформації. Найбільшою цінністю є праця двох закоханих. Також під час програми розвіялись різні стереотипи, страхи, а деколи навпаки, зустрічі були певним тонусом та важливою точкою для перегляду багатьох інших речей.

          Для Христини найціннішим у програмі було обговореннями різних питань із коханим.

          ― Деякі питання ми вже проговорювали раніше, адже на той час зустрічалися вже п’ять років. Проте проговорити їх ще раз, апдейтнути інформацію, порушувати нові питання було насправді корисно, цінно і значуще для формування нас як пари й майбутнього подружжя.

          Говорячи про здобутий досвід, Христина виокремила те, що участь у «Вечорах для закоханих» дала їй можливість чіткіше та свідоміше зрозуміти, наскільки важливим є діалог у стосунках.

          ― Здавалось би, всі про це знають і говорять, та дійсно вміти діалогувати, обговорювати незручні чи важкі питання ще треба вміти. Звісно, іноді краще просто разом помовчати, та для цього треба знати одне одного, розуміти, в які моменти кохана людина готова говорити, а коли їй треба побути наодинці зі своїми думками. Для того, щоб це відчитувати, потрібно спілкуватися про це, потрібен діалог.

          Володимир за час участі у програмі також переконався, наскільки важливими є обговорення важливих тем.

          ― Багато тем та питань проговорили ще до участі у «Вечорах для закоханих», та під час програми ми усвідомили цінність нового обговорення тих самих тем, адже кожна людина змінюється з роками, а коли змінюються двоє людей, розрив чи оперування старішою інформацією може приносити згодом неприємні сюрпризи. Тому час до часу певні теми краще актуалізовувати й проговорювати заново.

          І Христина, і Володимир також зійшлися на думці, що у Вечорах для закоханих повинні брати всі, хто хоче побудувати справді міцні стосунки.

          ― Не те щоб рекомендуємо, а радше вважаємо, що це must have для кожної пари, яка має серйозні наміри. Адже на цих зустрічах ви обговорюватимете питання, які, можливо, вже проговорювали, але зможете з іншого боку на них глянути. Або ж вперше зачепите теми, які не підіймати, а це зробити дуже треба. Це неймовірно цінно ― вміти говорити про свої потреби, відчуття, почуття і вміти чути кохану людину, не просто слухати, а дійсно чути. Саме цього вчать на цій програмі. І це ― мега важлива навичка для стосунків, ― наголосила Христина.

          Володимир від себе додав:

          ― Рекомендую цю програму іншим парам з огляду на те, що ви матимете системний підхід до власних стосунків від самих себе, а також отримаєте важливий ресурс на майбутнє, адже до цих матеріалів можна повертатися щоразу через певні проміжки часу.

          Реєструйтеся на Вечори для закоханих за посиланням ТУТ.

          Опрацювала Наталія Павлишин за інформацією Пресслужба Київської Архиєпархії

           

          Читай також

        • Блаженніший Любомир Гузар невдовзі може стати святим. Глава УГКЦ розпочав беатифікаційний процес
        • На YouTube опубліковано аудіоверсію синодального Послання щодо війни та справедливого миру
        • Оголошуємо молитовну мобілізацію!
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"