Дев’ять правил на щодень

Читай також

  • Наскільки ми послідовні у своїх думках, словах, учинках та як цього досягнути
  • Як пізнання себе допоможе сприймати ближніх
  • Владика Венедикт пояснив, як пов’язані гроші і життя
        • Дев’ять правил на щодень

          Щоб відчувати повноту життя, бути здоровими, духовно зростати і постійно самовдосконалюватися, потрібно небагато – дотримуватися лише 9 правил. Але! Щоденно, регулярно. Тобто виробити в собі звичку жити саме так.

          Отож! Почали:

          9 тисяч кроків – як запорука фізичного здоров’я

           

           

          Ходьба – найбезпечніший вид фізичного навантаження. І найголовніше, вона не потребує особливої підготовки, спеціального одягу чи тренажерів. Просто йдіть!

          І ще, пам’ятайте, що піші прогулянки дуже корисні для серця, запобігають діабету, сприяє зниженню зайвої ваги, покращує настрій та допомагає протистояти стресам і тривогам. Ну й, крім усього, це можливість просто йти і спілкуватися з друзями чи слухати музику і насолоджуватися краєвидами.

           

          8 годин сну

           

           

          Чим корисний сон:

          • розслабляються і відпочивають м’язи;

          • активується розумова діяльність;

          • стабілізується стан нервової системи;

          • зміцнюється імунітет;

          • нормалізується робота шлунково-кишкового тракту;

          • сповільнюється серцебиття.

           

          7 склянок води

           

           

          <

          p style=”text-align: justify;”>Вода попереджає передчасне старіння. Накопичення токсинів у організмі змушує його старіти швидше, до того ж, завдяки їм ми стаємо вразливішими до хвороб. Тепла ж вода токсини з нашого тіла вимиває, а ще підвищує еластичність шкіри.

          Тепла вода полегшує спазми будь-якого типу.

          Випита натщесерце тепла вода підвищує температуру вашого тіла, що, в свою чергу, прискорює ваш метаболізм. Тож упродовж дня спалите більше калорій.

           

          Бодай 6 хвилин для спілкування з Богом

           

           

          Прийміть рішення молитися щодня. Сплануйте так свій день, щоб завжди мати змогу усамітнитися для розмови з Богом.  Не відволікайтеся під час молитви. Зачиніть двері кімнати і просто почніть говорити з Богом.

          Важливо пам’ятати, що ще ніколи час, проведений з Богом час не був марним. Коли ми залишаємо всі свої важливі і термінові справи заради Нього самого, Він обов’язково потурбується по нас.

           

          5 фруктів і овочів

           

          Фрукти та овочі, як і шоколад, містять речовини (селен і фолієву кислоту), які сприяють виробленню ендорфінів. З’їжте яблуко або банан, і настрій покращиться.
           Також і в овочах , і у фруктах  є багато води. Вони одночасно рятують і від голоду, і від спраги, швидко засвоюються. Тому ранковий сніданок корисно починати з фруктів — і настрій піднімуть, і енергією зарядять.
          Крім усього саме у свіжих овочах і фруктах є стільки вітамінів, що жодна таблетка не зможе вмістити. Також вони допомагають оновлюватися клітинам організму і запобігають окисленню органічних сполук — просто кажучи, дозволяють вам бути молодшими.

          4 перерви на відпочинок

           

           

          Окрім обідньої перерви, яка мусить бути, за будь-яких умов. І найкраще – в один і той самий час щоденно. Варто ще робити десятихвилинні перерви. У той час можна прогулятися вулицею, чи , бодай коридором, або ж походити по кімнаті. Чи навіть просто посидіти зі заплющеними очима. Так зможете налаштуватися ще краще на роботу і дати своїм очам відпочити, якщо увесь день працюєте за комп’ютером.

           

          3 прийоми їжі

           

           
          Обов’язково включайте в кожен прийом їжі білки. Однак це зовсім не означає, що цілий день ви повинні харчуватися виключно м’ясом і рибою. Молочні продукти, бобові культури або яйця – теж відмінний джерело білка.
          Складіть режим і правильний розпорядок дня. Намагайтеся харчуватися строго певні години і не пропускати обід або вечерю.
          Намагайтеся їсти якомога менше жиру. Якщо готуєте їжу на олії, тоді використовуйте продукти, кількість жирів в яких не більше 10%. Це правило не поширюється на так звані » корисні жири, які входять до складу авокадо, горіхів, морепродуктів.
          Їжте каші з цілісних злаків. Їх доведеться трохи довше ретельніше проварити, але зате в них більше вітамінів.
          Пийте мінеральну воду. При цьому не потрібно вести особливих підрахунків, просто замініть звичайні напої протягом дня на склянку питної води.

           2 години без мобільника та інтернету

           

           

          Щодня залишайте час для себе. Але проводьте його з користю і в спокою. Вимкніть телефон, комп’ютер і спробуйте робити те, що приносить вам найбільшу приємність: почитайте книгу, прогуляйтеся чи навіть просто посидіть десь в парку , на галявині чи де вам найспокійніше.

           

          1 година для спорту

           

           

          Щоб поліпшити самопочуття і продовжити життя, зовсім не потрібно виснажувати себе довгими пробіжками і щодня відвідувати спортзал.  Якщо щодня займатися спортом, навіть найпростішими вправами, бігом, ходьбою, розминати тіло легкими фізкультурними вправами – це все одно дасть добрий результат. Звичайно, якщо маєте бажання, час і можливості для фітнес-тренувань чи заняттям у спортзалі, басейні – це ще краще!

          Підготувала Наталія ПАВЛИШИН

          Світлини з інтернетджерел

           

          Читай також

        • Наскільки ми послідовні у своїх думках, словах, учинках та як цього досягнути
        • Як пізнання себе допоможе сприймати ближніх
        • Владика Венедикт пояснив, як пов’язані гроші і життя
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"