Світло правди дає плоди віри

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Світло правди дає плоди віри

          “Учні … запитали, що означали притчі” (Мр. 4, 10-23).

          Ніхто з нас не працює задля самої праці. Але виконуємо різні обов’язки, щоб отримати потрібні плоди, які забезпечують наше життя. Так само є в духовному житті. Аби віра приносила плоди, вона потребує духовного світла – розуміння Божої правди. Коли розуміємо науку Ісуса, тоді можемо нею жити й отримати плоди своєї віри. Розуміння правд віри чинить нашу душу родючою землею і запевнює щедрі її плоди. Тому Христос каже, що світло має практичне призначення: його не ховають у сховку, але ставлять на видимому місці, щоб воно полегшувало наше життя. Однак ці плоди віри не є від наших власних старань, а від Божої ласки. Світло правди допомагає нам бачити Христа в житті. Тоді Він діє в нас і дає нам потрібні дари, щоб ми виконували Божу волю. Таким чином зерно Божого слова падає на добру землю і дає щедрі плоди. Так відбувається наша співпраця з Ісусом, яка приносить плоди правди, покори, терпеливості, любові, милосердя, співчуття ближнім.

          Тож часто просімо Ісуса про світло віри, щоб ми щораз краще бачили Його у житті й отримували добро для життя дочасного і вічного.

          Отець Михайло ЧИЖОВИЧ

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.