Папа: Світовий день молоді принесе зерно іншої культури

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • Дикастерія віровчення про «серйозні порушення» проти людської гідності
        • Папа: Світовий день молоді принесе зерно іншої культури

          У відеозверненні, присвяченому Світовому дню молоді, Святіший Отець закликав родини, які у своїх домівках прийматимуть юнаків та дівчат, бути відкритими до інших культур.

          З нагоди Світового дня молоді, який відбудеться у Лісабоні 1-6 серпня 2023 р. на тему: «Марія встала та пішла швидко» (Лк 1,39), Папа Франциск записав коротке вітання сім’ям, які прийматимуть молодь під час цієї події. У відеозверненні Святіший Отець висловив вдячність родинам, вказуючи на їхню гостинність та готовність відкривати універсальність християнства.

          Молодь, яка відкриває різноманіття

          «Дорогі брати і сестри, дорогі родини, ви прийматимете молодь протягом Світового дня молоді. Іншими словами, ваша сім’я розшириться, стане більшою. Будете приймати молодих гостей, як своїх дітей, своїх родичів», – звернувся Папа Франциск на початку свого вітання. Він зазначив, що попри те, що прийняття спричинить трохи незручностей, однак сприятиме відкритості до інших людей, культур та способів бачення життя.

          «Ці юнаки та дівчата, безсумнівно, принесуть труднощі у ваш дім, з точки зору незручностей і роботи, але вони залишать зерно іншої культури, зерно іншої точки зору, і релятивізують кожного з вас, багато переконань, які ви маєте, даючи зрозуміти, що в інших місцях все може бути по-іншому. Вони універсалізують» вас», – зауважив Святіший Отець.

          Розширити власні кордони

          Папа виокремив важливість обміну досвідом між учасниками Світового дня молоді та родинами, які їх прийматимуть. Така цінність підкреслює різноманіття виміру буття християнина, що означає універсалізацію, відкритості на горизонти.

          «Це буде засів вселенськості, погляд за обрій, що лежить за межами, за нашими маленькими межами та кордонами, чи то географічними, культурними чи духовними», – відзначив на завершення Святіший Отець, дякуючи родинам за їхню готовність прийняти молодь.

          о. Яків Шумило, ЧСВВ – Ватикан

          Vatican NEWS

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • Дикастерія віровчення про «серйозні порушення» проти людської гідності
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.