У Тернопільсько-Зборівській Архиєпархії відбулася підготовча зустріч перед Форумом душпастирства молоді

Читай також

  • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
  • Відбулися IV дні формування для молоді
  • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
        • У Тернопільсько-Зборівській Архиєпархії відбулася підготовча зустріч перед Форумом душпастирства молоді

          Сьогодні, 25 січня, в Тернопільсько-Зборівській Архиєпархії відбулася підготовча зустріч перед Форумом душпастирства молоді, який вже в лютому відбудеться у Києві. У ній взяли учать голови молодіжних комісій та їх помічники з Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії, Бучацької, Кам’янець-Подільської єпархій, представники молодіжних спільнот та активні священники.

          Розпочалась митрополича зустріч зі спільної молитви з владикою Василем Семенюком та Архиєрейського Благословення. Він наголосив на спільній праці заради нашого майбутнього. «Важливо залучати та об’єднувати нову молодь, щоб багато молоді було в церкві, показувати їм правильне духовне життя, пропонувати їм духовність: реколекції, прощі та інше аби разом духовно зростати», – сказав владика до делегатів, які прибули. Він відкритий до співпраці й готовий підтримати в діяльності та дуже радіє такій ініціативності.

          Вступним словом також привітав учасників о. Орест Павліський – голова молодіжної комісії в Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії. Він говорив про відповідальність кожного на тому місці, де ми є. Він також додав: «Робота з молоддю – це найважча робота. Бо служіння в молодіжному апостоляті завжди потребує плідної праці, активності, готовності до змін».

          Митрофорний протоієрей о. Роман Демуш – заступник голови Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ озвучив напрацьовані ідеї програми Форуму душпастирства молоді УГКЦ. «Дуже важливо, що ця зустріч голів та працівників молодіжних комісій відбулась, адже прибувши на Форум ми хочемо, щоб Ви напрацювали дорожню карту душпастирства молоді, і нам важливо, аби Ви включились в процес, щоб були готові її творити, відповідно до тих реалій та викликів, які маємо. І, власне, ця зустріч, стане нагодою для того, аби їх почути, і також показати нашу готовність, як Патріаршої комісії, бути Вам корисними, сприяти та допомагати», – поділився о. Роман.

          Він також подякував за присутність кожному, а Тернопільсько-Зборівській Архиєпархії за організацію, запрошення і гостинність. Саму зустріч модерувала Вероніка Дякович – проєктна менеджерка Національного українського молодіжного об’єднання «НУМО». Зокрема, обговорювали 3 важливі питання: які трансформації діяльності потрібні у зв’язку з викликами часу; координація праці в єпархіях та співпраця між собою в митрополії; чим Патріарша комісія в справах молоді УГКЦ може допомогти у діяльності. В процесі обговорень делегати обговорювали потреби молоді, якісні пропозиції для неї та планували спільну діяльність.

          Слід зазначити, що напередодні молодь мала змогу пройти анкетування, висловити свої запити та очікування, аби церква їх почула. Соціологічне опитування буде оприлюднене на сайті ДивенСвіт та представлене на Форумі душпастирства молоді УГКЦ у лютому в Києві.

          Підготувала Юлія Сиротюк

           

          Читай також

        • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
        • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"