МОЛИТВА ДО ІСУСА ХРИСТА

Читай також

  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
  • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
  • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
        • МОЛИТВА ДО ІСУСА ХРИСТА

          Молитва вчителя Церкви Святого Альфонса Марії Лігуорі.

          Мій Ісусе, задля приниження, що його зазнав, коли умив ноги своїм учням, я прошу Тебе про милість істинного смирення, щоб я покорявся всім, особливо по відношенню до тих, хто мене зневажає.

          Мій Ісусе, задля смутку, якого дізнав у Гетсиманському саду, і цього було досить до Твоєї смерті, прошу, щоб врятував мене від смутку в пеклі, де я завжди мав би жити далеко від Тебе, не мігши вже Тебе любити.

          Мій Ісусе, через відразу, на вид моїх гріхів, уділи мені правдивого жалю за всі зневаги, якими Тебе образив.

          Мій Ісусе, задля болю, якого дізнав, коли Юда зрадив Тебе поцілунком, уділи мені ласки, щоб завжди був Тобі вірним і не зраджував Тебе вже більше, як це робив у минулому.

          Мій Ісусе, задля болей, які відчував, коли зв’язано Тебе як розбійника, щоб до суддів Тебе відвести, прошу, щоб зв’язав мене із собою солодкими ланцюгами своєї любові, щоб вже ніколи не відлучився від Тебе, моє єдине добро.

          Мій Ісусе, задля усіх тих зневаг, поличків, плювків, яких дізнав тої ночі в домі Каяфи, уділи мені сили, щоб з любові до Тебе зносив із спокоєм всі зневаги, яких зазнаю від людей.

          Мій Ісусе, задля тих знущань, яких Тобі Ірод наніс, поступаючи з Тобою як із божевільним, уділи мені ласки, щоб зносив терпеливо, все що люди про мене скажуть, обходячись зі мною, як з нужденним, глупцем або негідним.

          Мій Ісусе, задля зневаг, які Тобі Жиди нанесли, вивищуючи над Тобою Варавву, дай мені ласку, щоб з терпеливістю приймав те, коли інші наді мною будуть виноситись.

          Мій Ісусе, задля болей, яких дізнав у найсвятішім своїм тілі, коли так жахливо Тебе убичовано, вділи мені ласки, щоб зносив із підданням всі терпіння, що виникають через хвороби, особливо ж ті, яких зазнаю в годині смерті.

          Мій Ісусе, задля болей, яких зазнала Твоя найсвятіша голова тернями пробита, дай, щоб ніколи не дозволив на думки, які Тебе можуть образити.

          Мій Ісусе, через Твоє піддання смерті на хресті, на яку Пилат Тебе засудив, уділи мені ласки, щоб прийняв з підданням смерть мою разом із усіма терпіннями, які будуть їй товаришувати.

          Мій Ісусе, задля страстей, яких зазнав, несучи хрест на Голгофу, вчини, щоб терпеливо зносив всі хрести свого життя.

          Мій Ісусе, задля тих терпінь, які відчував, коли пробили Тобі руки і ноги, прошу Тебе, щоб прибив до ніг своїх мою волю, щоб тільки того прагнув, чого Ти собі бажаєш.

          Мій Ісусе, задля спраги, якої дізнав, коли напоєно Тебе жовчю, уділи мені ласки, щоб не ображав Тебе непоміркованістю у їжі і питті.

          Мій Ісусе, задля болей, які відчував, розпростершись на хресті із своєю святою Матір’ю, звільни мене від неупорядкованого прив’язання до моїх рідних і на загал до будь-якого створіння, щоб моє серце цілковито належало до Тебе.

          Мій Ісусе, задля смутку, якого дізнав при смерті, бачачи що будучи залишеним навіть від Предвічного Отця, дай мені ласку, щоб зносив спокійно всі терпіння, не втрачаючи довіри в Твою доброту.

          Мій Ісусе, з огляду на ті три години терпінь, які конаючи на хресті переніс, вчини, щоб із підданням з любові до Тебе зносив терпіння мого конання в годині смерті.

          Мій Ісусе, задля тих великих болей, яких дізнав, коли Твоя найсвятіша душа в хвилі смерті відлучилася від Твого найсвятішого тіла, уділи мені ласки, щоб у хвилині смерті жертвував Тобі свої терпіння разом із актом досконалої любові, щоб любити Тебе в небі обличчя в обличчя із всіх сил протягом усієї вічності.

          І Ти, Пресвята Діво і Мати моя Маріє, задля того мечу, який прошив Твоє серце, коли побачила, що улюблений Твій Син прихилив голову і помер, прошу Тебе, щоб мені товаришувала у хвилині смерті, щоб міг Тебе в небі вихваляти і складати Тобі там подяку за всі ласки, які у Бога мені випросила.

          Св. Альфонс Марія Лігуорі, Записки про Страсті Господа Ісуса для душ побожних. Переклав з італійського О. Владислав Солдарський С. SS. R., Торунь 1931, с. 282-285.

          Переклав з польської отець Назарій Ланько

          Читай також

        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
        • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.