Як стати справжнім чоловіком?

Читай також

  • Наскільки ми послідовні у своїх думках, словах, учинках та як цього досягнути
  • «Про що мовчать діти?» — серія розмов про потреби дітей з погляду психології та духовності
  • Як пізнання себе допоможе сприймати ближніх
        • Як стати справжнім чоловіком?

          Яким має бути справжній чоловік? Що є мірилом його справжності? На думку психологів, справжність – це відповідність самому собі та своєму образу. Саме це і є запорукою психічного здоров’я та міцних стосунків. Але що треба чоловікові для того, аби стати справжнім?

          Read in English: ЯК ЗБЕРЕГТИ ШЛЮБ: 5 ПОРАД НА ЩОДЕНЬ

          1. Щирість з іншими.

          Справжній чоловік мусить вчитись бути оригінальним і щирим. Він не буде говорити «це мене не стосується», коли все-таки стосується – турбує, болить, виводить з рівноваги. Перестає робити вигляд, що йому соромно, коли чогось не знає або відчуває себе слабкими. Є відважним, коли чогось прагне досягти. Сильним тоді, коли впевнений. Обережним, коли вбачає ризик. Виявляє сум, коли хоче, щоб хтось потішив. Виражає гнів, коли хтось переходить його кордони, проявляє втому, коли втомлений. Самодостатність, справжність заражає. Легше любити самодостатніх людей, бо відомо, чого від них чекати, легше розвязувати конфлікти, спільно радіти з того, що любимо і поважати особистий простір одне одного.

          1. Щирість із собою.

          Треба вчитись оцінювати не інших, а себе. Те, за чим ми когось приймаємо чи ні найчастіше є лише набором упереджень. Якщо і справді кожна людина є безцінною, то дивно і безглуздо міряти її якістю успіху, поведінки, становища. Очевидно, в очах кожного одні люди привабливі, інші – менш. Але мусимо зрозуміти, що наша симпатія чи антипатія виникає виключно із нашого внутрішнього обмеження, а не із об’єктивних, притаманних іншим якостей. В мене все добре і в тебе все добре – це не означає, що слід жити без конфліктів і до себе ставитись некритично. Однак критика і конфлікт не повинні приводити до знецінювання чиєїсь вартості.

          1. Вміння співпереживати

          Справжній чоловік мусить вчитися співпереживати. Приємно спілкуватись з людьми, які не мають на меті змінити свого співрозмовника, але прийняти його таким, як є. З людьми, які не повинні знати, але відчувають. З людьми, які можуть вислухати інших, не дивлячись з гори. зможуть дібрати слів, коли  їх  складно знайти самому. Хто з чуттям і тактом може відкрити істину.

          Співчуття, безумовна повага і справжність – це ті три необхідні умови, щоб могла проявитися особистість чоловіка у відносинах з іншими людьми. В такому кліматі розвиваються чоловічність та людськість загалом. Хто хоче бути справжнім чоловіком, не повинен намагатися стати таким, але насамперед стати самим собою. І тільки тоді стане справжнім самодостатнім чоловіком.

          Переклад з польської Тетяна Трачук

          За матеріалами: deon.pl

          Фото: kurier.at

          Читай також

        • Наскільки ми послідовні у своїх думках, словах, учинках та як цього досягнути
        • «Про що мовчать діти?» — серія розмов про потреби дітей з погляду психології та духовності
        • Як пізнання себе допоможе сприймати ближніх
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.