Саме тут знаходять дорогу до щастя

Читай також

  • Наскільки ми послідовні у своїх думках, словах, учинках та як цього досягнути
  • Як пізнання себе допоможе сприймати ближніх
  • Владика Венедикт пояснив, як пов’язані гроші і життя
        • Саме тут знаходять дорогу до щастя

          Зрозуміти себе та власне покликання, щоб життя приносило задоволення і ніколи не виникало відчуття — „я не на своєму місці“. Таку досить потужну мету поставили перед собою співучасниці проекту соціальної ініціативи „Хтось не зробить“ Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ Марія Дзюбій і Марія Антонів.

          А все розпочалося з власного усвідомлення дівчат, що для того, аби бути щасливими треба передовсім розуміти — що таке щастя саме для мене.

          — Нам хотілося, щоб люди почали ставити цілі і жити усвідомлено, прописувати свої мрії, знати, чого хочуть досягнути через рік-два і загалом у майбутньому. Бо саме так, маючи очікування, можна зрозуміти, що потрібно для їх втілення. А якщо просто проживати життя, то не можна виміряти результат. Кожна людина повинна знати, що їй потрібно для щастя. Саме тому ми вирішили організувати декілька заходів, які допоможуть людям, зокрема студентам, зрозуміти суть власного життя і те, чого вони прагнуть, — розповіла Марія Дзюбій.

          Найперше розпочинали із челенджу „План на літо“. Усі охочі долучитися до нього мали визначити для себе, що хочуть встигнути зробити за цей час — вдосконалити якісь вміння, прочитати книги, кудись поїхати чи навіть попрацювати над собою.

          Наступним етапом став проміжний проект „Життя з понеділка“. Він власне стосувався тих, хто завжди відкладає щось на завтра чи „з понеділка“ і ніяк не розпочне діяти. Усіх присутніх дівчата надихнули задуматися, — а що саме я дуже хочу зробити чи змінити і чи насправді воно потрібне. І, зрештою, розповіли, як це реально працюватиме. Головне — пересилити себе, навіть якщо доведеться в певні моменти схитрувати самим зі собою — вирішити, що за якийсь вчинок чи крок отримаєш нагороду чи, навпаки, чогось не отримаєш, якщо не виконаєш поставленого завдання. І, як наголосили дві Марії, найкращий спосіб — це формувати списки мрій чи бажань. А виконуючи їх, закреслювати, щоб бачити — нарешті, я цього досягнув!

          Наймасштабнішим на цьому етапі став дводенний вікенд у Карпатах. Упродовж вихідних учасники, а їх було досить багато, працювали над створенням бізнес-ідеї для свого життя.

          — Ми хочемо дати людям інструменти для того, щоб вони могли будувати своє життя успішно і цікаво. І головне, щоб жили усвідомлено, а не так, як їм нав’язує суспільство, друзі, щоб приймали власні рішення, які підходитимуть виключно для них. У силу обставин, люди зазвичай мало уваги приділяють покликанню, забувають про свої захоплення, хобі і працюють просто задля заробітку. Ми стараємося, щоб на наших тренінгах учасники створили власну модель роботи, яка приноситиме і задоволення, і прибуток. Бо лише працюючи над улюбленою справою, можна бути щасливим. Адже третину свого життя — ми працюємо. Навіть у Біблії чимало сказано про таланти і про те, що їх треба розвивати. Тому для нас важливо, щоб молодь зрозуміла своє покликання і рухалася в тому напрямку, — детальніше про задум проекту „Моя персональна бізнес-модель“ розказала Марія Антонів.

           

          Попереду в дівчат ще багато задумів. Адже цей масштабний проект має на меті охопити різні галузі життя молоді. Тож для студентства вони планують створювати можливості для практики на різних підприємствах, щоб молодь могла спробувати розвивати ті чи інші навички. А вже 30 вересня планують ще один захід, де учасники вчитимуться проектувати на свою діяльність відомий вислів „все залежить лише від тебе“. Тож стежте за діяльністю соціальної ініціативи УГКЦ „Хтось не зробить“ і зможете зробити своє життя кращим і цікавішим.

          Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Наскільки ми послідовні у своїх думках, словах, учинках та як цього досягнути
        • Як пізнання себе допоможе сприймати ближніх
        • Владика Венедикт пояснив, як пов’язані гроші і життя
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"