Усе про львівське Teze

Читай також

  • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
  • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
  • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
        • Усе про львівське Teze

          Трохи більше, як за місяць — 27 квітня-1 травня — до Львова з’їдеться молодь мало не з цілого світу на зустріч паломництва довіри Teze. У цій статті знайдете все, що може цікавити стосовно зустрічі Teze.

          Чим особлива ця подія для Львова, України і для християнської молоді, говорили на передачі „Живого радіо“, а також на зустрічі з братами Teze під час „Чаювання з Богом“ разом з ГО „Українська молодь — Христові“.

          Яка мета молитви Teze?

          Це духовне відкриття свого серця до Бога. Богослуження відбуваються різними мовами. Це є символом єднання в Ісусі. Молитва — це діалог, бо через неї, через обговорення Біблії пізнаємо один одного, наші культури. Хоча ми розділені конфесійно. А також єдність, яку отримуємо через Ісуса.

          Ці молитви особливі ще й тим, що передбачають час тиші — час, щоб побути з Богом сам на сам. Саме тоді, як наголосили брати Teze, найкраще відчувається присутність Бога. Такі молитви надають відчуття внутрішнього покою.

          Чим особливі локальні регіональні зустрічі Teze?

          Вони гуртують молодь тієї крани і сусідніх країн. Цьогоріч Львів має таку нагоду. Це дуже добра можливість для української молоді, адже саме з нашої країни чи не найчисельніша кількість учасників у європейських зимових зустрічах. Паралельно зі Львовом такі регіональні зустрічі відбуватимуться у Гонгконзі (КНР) та Граці (Австрія).

          Як можна взяти участь у львівській зустрічі Teze?

          Є декілька варіантів. Стати волонтером. Зараз вже зголосилося понад 350 осіб.

          Ще один варіант — приймаюча сім’я. Усіх учасників Teze на 5 днів поселятимуть у львівських сім’ях. Вже зараз розпочалася активна кампанія пошуку тих, хто готовий гостинно відкрити двері своїх домівок для паломників. Сім’ї відіграють особливо важливу роль, бо наповнюватимуть цю зустріч колоритом.

          Хто організовує зустріч Teze у Львові?

          Про цю зустріч офіційно було оголошено в Базелі. Її організовують із благословення трьох церков — Української греко-католицької церкви, Римо-католицької церкви та Української православної церкви московського патріархату.

          На яких локаціях відбуватиметься зустріч Teze?

          На території критого велотреку, який знаходиться за адресою Клепарівська, 39А. Там буде головна локація спільної молитви, і місце приїзду та від’їзду паломників.

          Решта програми — воркшопи, харчування та ін. проходитиме в центральній частині міста. Харчування відбуватиметься централізовано в парку біля університету Франка. Багато хто вже порівнює цю ідею з рішенням у Валенсі.

          Як зареєструватися на зустріч Teze у Львові?

          Це можна зробити на сайт спільноти Teze — індивідуально чи від цілої організації. Варто зголошуватися якнайшвидше, щоб організатори мали змогу якісно і добре все підготувати.

          Скільки коштує участь у програмі Teze?

          За умови реєстрації до 26 березня включно для молоді з України п’ятиденна програма — 800 грн. Після 27 березня ця вартість становитиме 1000 грн. У ціну входить централізоване харчування, транспортний квиток, участь у всіх культурних заходах і участь у молитві.

          Участь в одноденній програмі — 200 грн. Це харчування та участь у воркшопах.

          Молитва буде відкрита. В неділю проситимуть сім’ї, де житимуть паломники, разом іти на Літургії на своїх парафіях. А в суботу на вечірню Службу — піти в одну з трьох церков, на запрошення яких відбувається ця зустріч.

          Звідки і скільки молоді приїде на Teze до Львова?

          Очікують прийняти від 2 до 4 тис. молоді. Вже зголосилися з Франції, Італії, Німеччини, Польщі, Угорщини, Білорусі, Росії, а також із Австралії та Африки. Та з українських міст — Києва, Харкова, Ужгорода, Коломиї, Тернополя.

          Чи лише молодь може бути учасниками зустрічі Teze?

          Як і всі інші, ця зустріч націлена більше на аудиторію від 18 до 35 років. Та це не забороняє усім іншим стати частиною зустрічі. Єдине, що діти й підлітки повинні приходити в супроводі дорослих.

           

          Підготувала Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
        • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
        • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"