Що Папа Франциск думає про жінок?

Читай також

  • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
  • Заява Постійного Синоду УГКЦ щодо нещодавніх висловів Папи Франциска
  • Екобюро УГКЦ здійснило переклад апостольського повчання «Laudate Deum» на українську мову
        • Що Папа Франциск думає про жінок?

          „Щоб зрозуміти жінку, треба спершу її вимріяти“, — каже Папа Франциск. Особливе ставлення, особливі думки від особливої людини.  І саме вони можуть по-новому відкрити вам сприйняття жінок і, зрештою, самосприйняття

           Жінка народжує нове життя

          Посилаючись на апостольський лист святого Іоанна Павла II про гідність і покликання жінок — Mulieris dignitatem, Папа Франциск зазначив:

          — Багато може змінитися і змінилося в результаті культурної і соціальної еволюції, але залишається один факт: жінка вагітніє, виношує в своєму лоні дитину і народжує нове життя.

          Ці слова Папа сказав у в жовтні 2013 р під час зустрічі, „Бог довіряє людськість жінці“, під час якої звернувся до учасників міжнародного конгресу, організованого Папської ради у справах мирян.

          Звинувачувати жінку в шлюбній кризі – несправедливо

          У квітні 2015 року під час однієї з аудиторій папа Римський критикував звинувачення жінок у шлюбних кризах.

          — Багато людей вважають, що криза в шлюбі  викликана емансипацією жінок. Та ці звинувачення несправедливі та формою чоловічого шовінізму, спроба домінування над жінками.

          Такі думки Папа Франциск розглядає як компрометуючі, за прикладом біблійної історії з Адамом, який звинувачував Єву, кажучи: „Вона дала мені яблуко“. — Вина завжди за жінками, бідні жінки, ми повинні захищати жінок, — сказав Папа.

          Жінки відважніші від чоловіків

          Минулого року під час однієї зустрічі, Папа говорив про християнську надію, на прикладі біблійної історії Юдифи, яка проявила мужність під час війни царя Навуходоносора. Як пророк вона закликала своїх земляків не втрачати впевненість у Боже провидіння і допомогу, кажучи:

          „ Чекаймо терпляче від нього рятунку, прикличмо його собі на допомогу, і він голос наш почує, якщо йому завгодно. “ (Юдит. 8, 17). — Це мова надії. Стукаймо в двері Божого серця, Бог є Отцем і може врятувати нас.

          Ця жінка, вдова, говорячи це ризикує, бо може бути знехтувана іншими. Але вона відважна! Йде вперед! Я переконаний, що жінки сміливіші за чоловіків, — сказав Папа.

          Місія жінок – свідчити про воскреслого Христа

          Незабаром після Пасхи в 2013 році Франциск зазначив, що жінки були першими свідками Воскресіння, і це повинно бути стимулом, щоб засвідчити:

          — Це місія всіх жінок, особливо —  вперед, дайте це свідчення!

          Чоловік вимріяв жінку

          Під час однієї з місій у Будинку Святої Марти в лютому 2017 Папа зазначив, що насильство над жінками є особливою „злочинною образою людства“, бо руйнує „гармонію світу“. Він нагадав, що Бог створив всі види тварин, але чоловік все ще відчував самотність. Тоді Господь витягнув одне з його ребер і створив жінку, яку чоловік визнав тілом із його тіла.

          — Але перш ніж побачити її, він вимріяв її. Щоб зрозуміти жінку, треба спочатку вимріяти її.

          Жінка робить світ прекрасним

          Папа також попереджав, що жінка є „для чогось“.

          — Кажучи про жінок, ми підходимо  практично: жінка є для того, щоб робити щось. Ні! Передовсім має бути інша мета: жінка приносить щось таке, без чого світ не буде таким як є. Вона приносить багатство життя. Також часто говорять, що не вистачає жінок і що жінки є для того, щоб мити посуд і працювати. Ні! Жінки для того, щоб вносити гармонію. Без жінки немає гармонії. Ця жінка вчить нас ласки, кохання з ніжністю і робить світ прекраснішим. Жінка — це гармонія, поезія і краса. Без неї світ не буде таким гарним і гармонійним, — наголосив папа.

          В житті Папи була особлива жінка

          Також неможливо не згадати ніжність, з якою папа Франциск згадує свою бабусю Розу, яка навчила його молитися і будувати справжні, особисті стосунки з Ісусом. Вона була проста жінка, навіть не закінчила початкову школу, але для Папи Франциска вона є зразком найбільшої мудрості. Саме вона першою дізналася, що Франциск хоче стати священиком. Папа колись визнав, що його бабуся була найважливішою в його житті людиною і найбільше вплинула на його життя.

          Підготувала Наталія ПАВЛИШИН за stacja7.pl

           

          Читай також

        • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
        • Заява Постійного Синоду УГКЦ щодо нещодавніх висловів Папи Франциска
        • Екобюро УГКЦ здійснило переклад апостольського повчання «Laudate Deum» на українську мову
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"

              Коментарі

              • Дуже шкода, що латинники перекрутили Святе Письмо і заборонили єпископам, та навіть священикам женитися. Так би Франциск мав жінку фі сам би спробував того щастя. От угодовець ліберастів.