Коли Бог відповість на мою молитву?

Читай також

  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
  • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
  • А ти сьогодні бачив Бога?
        • Коли Бог відповість на мою молитву?

          Ми багато молимося. Часто просто промовляємо молитву задля молитви. Та й навіть просячи про щось, не надто налаштовані отримати відповідь, бо не завжди, може й абсолютно впевнені, що Бог нас чує . Та, якщо хочемо її отримати від Господа, то мусимо змінити своє ставлення до молитви.

          Передовсім, маємо дозволити Богу відповісти у призначений Ним час. Тобто, коли Бог вважатиме, що для нас це буде найкращим.

          Іноді і мені важко повірити, що Бог відповість на мої молитви. Ну, якби Він одного разу послав мені назустріч ангела, щоб ми зустрілися віч-на-віч і ангел промовив: „Я тут, щоб сказати тобі, що Бог уже відповів на твою молитву“, думаю, тоді це додало б впевненості.

          У Біблії є розповідь про Захарії, який був дуже старим і чия дружина, Єлизавета, не могла мати дітей. Ангел Гавриїл відвідав його і сказав: „Ангел же сказав до нього:

          „Не бійся, Захаріє, бо твоя молитва вислухана; жінка твоя Єлисавета породить тобі сина, і ти даси йому ім’я Йоан.“ (Луки 1:13). Гавриїл сказав, що Єлизавета народить сина, який „приготує Господеві народ прихильний“ (Луки 1:17).

          Тоді Захарія говорить у вірші 18: „По чому знатиму це?“ Він був глибоким скептиком. Чому він не повірив?

          Тому що він припинив молитися за цю потребу ще кілька років тому. Якщо прочитаєте цей уривок поверхнево, то він виглядатиме так: „Він увійшов в храм і молився. І прийшов Ангел і сказав: „На твою молитву була дана відповідь“. Справа в тому, що він давно відмовився від цієї молитви. Але Бог почув благання Захарії. Фактично, дієслово „чув“ у цьому місці Писання варто в минулому часі і означає, що це вже сталося.

          Бог відразу чує наші молитви, але іноді минає час, доки отримаємо відповідь. Чому? Тому що  хоче спочатку змінити нас. Бог більше зацікавлений у тому, щоб ми стали зрілими, ніж у тому, щоб просто полегшити наше життя. Після того, як ви засвоїли правильне ставлення до молитви, тоді Бог може почати вирішувати вашу проблему.

          Підготувала Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
        • А ти сьогодні бачив Бога?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"