Долайте невдачі разом із Богом

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Долайте невдачі разом із Богом

          Ми всі зазнаємо невдачі в якийсь момент нашого життя. Провал — це досвід, який допомагає нам впоратися краще в наступний раз. В історії було чимало біблійних лідерів, які потерпали невдачі, але не зациклювалися на них. Навпаки, вони вчилися на своїх помилках і продовжували рухатися далі. Рішучість і невдача призводять до успіху. Ви падаєте, піднімаєтеся і робите ще одну спробу. Зрештою, у вас все вийде. Просто запитайте Томаса Едісона, коли вам здаєтеся, що невдача вибила вас із колії.

          Справжня біда навіть не намагається прориватися, а просто розвернутися і піти. Можливо саме зараз ви близькі до успіху, як ніколи раніше, але вам здається, що це не спрацює. Бог завжди поруч, і якщо ви впадете, Він підніме вас і обтруситься від пилу.

          Продовжуйте прагнути до праведності і використовувати силу Божу. Ми повинні мати віру в Господа. Перестаньте вірити в силу плоті і видимі речі.

          Покладайтеся на Господа. Бо якщо Він сказав вам зробити щось і якщо це — Божа воля, то це ніколи не потерпить невдачі.

          Піднімайтеся і продовжуйте рухатися далі.

          „І ще кажи їм: Так говорить Господь: Хіба ж як хтось упаде, то не встане? Або як зіб’ється з дороги, то не повернеться?“ (Єремія 8: 4).

           

          „Бо праведний сім раз упаде й знову встане, | а безбожник спіткнеться в нещасті.“ (Приповідки 24:16).

           

          „ Злого валить на землю його власна злоба, а праведник у своїй чесності знайде притулок“ (Приповідки 14:32).

           

          „Нас гонять, та ми не покинуті; ми повалені, та не знищені.“ (2 Коринтян 4: 9).

           

          Перевага невдач у том, що ми вчимося на них. Обдумайте свої помилки і ви більше їх не повторюватимете.

           

          „Як пес повертається до своєї блювотини, так дурень повторює свою дурноту.“ (Приповідки 26:11).

          „Добре мені, що був упокорений, щоб установ твоїх навчитись“ (Псалми 118: 71).

           

          Іноді, ще до того, як ми зазнаємо невдачі, через тривожні думки відчуваємо себе невдахами. Думаємо: а якщо це не спрацює, а якщо Бог не відповість? Ми не повинні дозволити страху оволодіти нами. Ми повинні вірити Господу. Прийдіть до Бога з молитвою. Якщо двері призначені для того, щоб ви увійшли, вони залишатимуться відчиненими. Та якщо Бог зачиняє ці двері, не хвилюйтеся, тому що у Нього є для вас кращі двері і Він їх відчинить для вас. Проводьте час у молитві з Ним і дозвольте Йому вас вести.

           

          „Знаю твої діла; я відчинив перед тобою двері, і ніхто не спроможний зачинити їх; бо малу маєш силу, а зберіг моє слово і не зрікся імени мого“ (Одкровення 3: 8).

           

          „І витягнув мене з погибельної ями, з багнистого болота, і поставив на скелю мої ноги, ствердивши мої кроки. І вклав мені в уста новую пісню, хвалу нашому Богові. Багато хто побачить і буде шанувати, і вповати на Господа.“ (Псалми 39: 3-4).

           

          „Звірся на Господа всім твоїм серцем, не покладайсь на власний розум. У всіх твоїх путях думай про нього | і він твої стежки вирівняє“ (Приповідки 3: 5-6).

           

          „Бо Бог дав нам не духа страху, а сили, любови й поміркованости.“ (2 Тимотея 1: 7).

           

          Бог допоможе, коли ми впадемо. Але пам’ятайте, якщо ми зазнаємо невдачі, у Нього є свої причини для того, щоб дозволити цьому статися. Ми можемо не зрозуміти цього в той момент, але Господь доведе, що Він вірний до кінця.

           

          „Сам Господь ітиме перед тобою, він сам буде з тобою; не опустить тебе й не покине, тож не бійся й не тривожся“ (Вторзаконня 31: 8).

           

          „Господь зміцнює кроки чоловіка, і його дороги йому довподоби. Навіть як і впаде, він не буде лежати, бо Господь підтримує його руку.“ (Псалми 36: 23-24).

           

          „Не бійся, бо я з тобою! Не тривожся, бо я – Бог твій! Я додам тобі сили, я тобі допоможу, підтримаю тебе переможною правицею моєю“ (Ісая 41:10).

           

          „Не тішся надо мною, о мій вороже, бо хоч я впав, але я встану; хоч перебуваю в темряві, – Господь є моє світло“ (Міхей 7: 8).

           

          „Господь підтримує всіх тих, що падають, і всіх зігнутих підводить“ (Псалми 144: 14).

           

          Бог не відкинув вас

          „Ти, якого я взяв з кінців землі і покликав з її окраїн, і сказав до тебе: Ти мій слуга, – я тебе вибрав, я тебе не відкинув“ (Ісая 41: 9).

           

          Забудьте про минуле і поспішіть до вічну нагороду

          „Брати, я не вважаю, що осягнув уже мету; на одне лиш зважаю: забуваю те, що позаду, і змагаюся до того, що попереду, женусь до мети, по нагороду високого Божого покликання в Христі Ісусі.“ (Филип’ян 3: 13-14).

           

          „Не згадуйте про те, що було, не думайте про давнє!“ (Ісаї 43:18).

           

          Божа любов

          „Ласки Господні не скінчились, не вичерпалось його милосердя“ (Плач Єремії 3:22).

           

          Нагадування

          „І проміняли славу нетлінного Бога на подобу, що зображує тлінну людину, птахів, четвероногих і гадів.“ (Римлян 3:23).

           

          Постійно сповідайте свої гріхи і боріться з гріхом

          „Якже ми визнаємо гріхи наші, то він – вірний і праведний, щоб нам простити гріхи наші й очистити нас від усякої неправди“ (1 Йоана 1: 9).

           

          „Бо коли ми, одержавши повне спізнання правди, грішимо добровільно, то вже немає за гріхи жертви“ (Євреїв 10:26).

           

          „Ліпше було б їм дороги справедливости не спізнати, аніж, спізнавши, відвернутися від переданої їм святої заповіді“ (2 Петра 2:21).

           

          Подолання

          „Знову кажу: Духом ходіте, і тіла пожадливостей не будете чинити“ (Галатів 5:16).

          „Я можу все в тому, хто укріплює мене“ (Филип’ян 4:13).

           

          Перекад і адаптація Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"