Обираючи майбутню дружину — будь обережний!

Читай також

  • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
  • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
  • «Як досягти гармонії у стосунках?» ― онлайн-курс від «Покликані до любові»
        • Обираючи майбутню дружину — будь обережний!

          Вступ у шлюб – відповідальний крок не лише для дівчини, а й для хлопця. Про камені спотикання у виборі нареченої не лише варто знати, а й відповідально до них ставитися. Адже в пориві почуттів чоловіки теж часто закривають очі на недоліки, які необхідно виправити ще до створення сім’ї або ж, усідомити, що крок назад може бути не такий болючий, як розчарування потім.

          Невіруюча

          У Біблії абсолютно чітко написано: віруючим не варто одружуватися або виходити заміж за невіруючих.

           „Не спрягайтеся з невірними в чуже ярмо! Яка бо спільність праведности з беззаконням? Що спільного між світлом та темрявою?“ (2 Коринтян 6:14).

          Після свого рішення слідувати за Христом, шлюб — це другий найважливіший крок у вашому житті. Не підставляйте його під удар, ігноруючи очевидне. Вам потрібна дружина, яка любитиме Господа більше, ніж любить вас. Духовна зрілість має бути першим у переліку якостей, які хочете бачити в своїй дружині.

           

          Матеріалістка

          Один мій молодий друг був заручений із дівчиною зі заможної сім’ї. Він збирав гроші місяцями, щоб купити їй перстень, а коли запропонував їй його — вона відправила його назад у ювелірний магазин, щоб він купив дорожчий. Вона загнала свого нареченого в борги, щоб він зміг купити їй такий перстень, який відповідає її очікуванням. Вона хотіла мати стиль життя як з глянцевих журналів на його скромний бюджет.

          Це — шлях до серйозних неприємностей. Якщо не хочете жити в боргах все життя, не беріть за дружину дівчину, у якої доларові купюри в очах і вісім кредитних карток у сумочці від Gucci.

           

          Діва

          Деякі мачо-хлопці люблять всім навколо показувати себе, претендуючи на те, що вони найкращі. Діви — жіноча версія цього. Вони вважають, що світ обертається навколо них, і довго не думаючи, завдають оточуючим біль, відстоюючи свою позицію. Вони вимагають, щоб усі їхні забаганки виконували негайно. Деякі з цих жінок можуть навіть бути на керівних позиціях у громаді, але не обманюйте себе їх супер-духовними промовами. Справжні лідери — смиренні. Якщо ви не бачите смиренності в жінці, з якою зустрічаєтеся, йдіть від неї і продовжуйте пошуки.

           

          Даліда

          Пам’ятайте Самсона? Його Бог наділив надприродною силою, але втратив свою міць, коли спокуслива жінка дізналася його таємницю, і зробила своєму чоловікові наймоднішу на той час стрижку. Є жінка, які, як і Даліда, засліплять вас своєю сексуальністю. Якщо „віруюча“ дівчина фліртує з іншими хлопцями, пише занадто відверті і непристойні коментарі у Фейсбуці, або говорить вам, що вона не проти сексу до весілля: будьте обережні — не потрапте у пастку.

           

          Сварлива

          Недавно один знайомий розповів, що він зустрічається з дівчиною, у якої є серйозні образи і непрощення в серці через пережитий досвід.

          „Перш ніж продовжувати стосунки, я сказав моїй нареченій, що їй потрібно з цим розібратися“, — пояснив він.  „Здавалося, що на цьому все і закінчиться. Але стався справжній прорив і зараз ми вже заручені“.

          Цей хлопець зрозумів, що гіркота непрощення може знищити шлюб. У

          Приповідках 21:9 сказано: „Ліпше сидіти на краю покрівлі, ніж з жінкою сварливою у спільній хаті“.

          Якщо жінка, з якою ви зустрічаєтеся, кипить від гніву і непрощення, ваше спільне життя буде зруйноване суперечками, грюканням дверей і нескінченною драмою. Наполягайте на тому, що їй потрібна молитва і допомога духівника чи психолога.

           

          Контролер

          Шлюб — це партнерство 50/50. І воно працює тільки тоді, коли обоє практикують взаємну покору, згідно з

          Ефесян 5:21: „Коріться один одному у Христовім острасі“.

          Так само, як деякі хлопці вважають, ніби можуть вести шлюб у режимі диктатора, деякі дівчата намагаються маніпулювати рішеннями, щоб домогтися свого. Ось чому дошлюбні науки такі важливі! Ви ж не хочете дочекатися тих двох тижнів після весілля, коли з’ясується, що ваша дружина вам не довіряє і має намір сама в сім’ї сама все вирішувати.

           

          Мамина дівчинка

          Для новоспеченої дружини абсолютно нормально дзвонити мамі за порадою і підтримкою. Не нормально, коли вона дзвонить мамі по п’ять разів на день, і обговорює з нею свій шлюб у всіх деталях, не виключаючи інтимного життя. Це дивно! Бувають випадки, коли дружини дозволяли своїм матерям (або батькам) мати повний контроль над їх шлюбом.

          У Бутті 2:24 написано: „Так то полишає чоловік свого батька й матір і пристає до своєї жінки, і стануть вони одним тілом“.

          Якщо ваша подруга не збирається почати жити власним, незалежної від батьків, життям, — будьте обережні.

           

          Залежна

          Навіть у християнському середовищі є чимало людей, які борються з різного роду залежностями — алкоголь, наркотики, медичні препарати або порнографія… Це трапляється з різних причин і не завжди суспільство достатньо співчутливе до таких людей і не готові підтримки їх.

          Ісус може повністю звільнити людину від цих звичок, але ви ж не хочете дочекатися весілля, а лише потім зрозуміти, що ваша дружина прикладається до пляшки. Може ви і покликані одружитися, але не мудро пов’язувати себе вузами шлюбу доти, поки у вашої дівчини подібні проблеми.

           

          Найкраще правило, якого варто дотримуватися при виборі дружини є в Приповідках 31:30:

          „Краса – річ оманлива, врода – марна; жінка, що Господа боїться, – така хвали достойна!“

          Дивіться не на зовнішні якості дівини, а дивіться в серце.

           

          Підготувала за перекладами Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
        • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
        • «Як досягти гармонії у стосунках?» ― онлайн-курс від «Покликані до любові»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"