Маємо наслідувати Ноя. Для чого і в чому.

Читай також

  • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
  • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Маємо наслідувати Ноя. Для чого і в чому.

          Уявіть собі, що одного разу ви прокинулися і почули звуки різних тварин. Ви визирнули на вулицю і побачили, як тварини парам прямують у ковчег. Уявіть, що впродовж багатьох років вам говорили, що тільки ті люди, які зайшли в ковчег переживуть потоп.

          А тепер зупиніться на мить і подумайте про те, що до цього моменту не тільки не було дощу, але й ніколи тварини не направлялися в бік ковчегу. Наскільки сам факт того, що тварини туди прямують, вплинув би на ваше переконання , що насувається злива?

          Так як і в часи Ноя люди бачили, що він будує ковчег, чули його проповідь про наближення потопу і бачили, як тварини прямують в ковчег, так і ми бачимо, як біблійні пророцтва збуваються перед нашими очима. Нам досить лише відкрити Біблію, і ми знайдемо в ній безліч пророцтв про останній час. Різниця між днями Ноя і нашими днями полягає в тому, що у них були сотні років пророчих слів і застережень, а в нас — тисячі років.

          Ми всі чули пророцтва про війни, цунамі й землетруси, про те, що діти не слухатимуть своїх батьків, про появу незвичайних хворіб та інші застереження, що переживатиме людство в останні дні. Ми бачимо, як всі ці пророцтва збуваються. Проте, лише деякі люди сьогодні готуються, так би мовити, „увійти в ковчег“. Я не є прихильником похмурих апокаліптичних проповідей, а також ніколи не намагаюся привести людей до віри, залякуючи їх посланнями про пекельні муки. Тому і в цій статті я не збираюся цього робити.

          Замість цього, закликаю всіх, хто читає цю статтю наслідувати приклад Ноя. Коли ми читаємо Книгу Буття, то бачимо Ноя, який дотримується двох принципів.

          По-перше, він робив те, що йому наказав Бог: Він будував ковчег. Ной не просто в страху ховався, пророкуючи всім наближення потопу. Ной виконував все, що наказав йому Господь, з кожним днем, чекаючи дощу. Ной будував ковчег, щоб пережити потоп і врятувати всіх, хто в нього увійде навіть тоді, коли дощу ніщо й не віщувало.

          По-друге, Ной проповідував праведність. Він не проповідував страх. Він не проповідував політику. Він не проповідував ненависть і поділ. Він проповідував праведність. Цим не хочу сказати, що в питаннях політики ми не можемо бути праведними, і це також не означає, що нам слід йти на компроміс із нашою вірою і ходити в святості, відокремившись від цього світу. Це означає, що нам, як і Ною, варто проповідувати послання, яке буде нагадувати людям, що будь-яка праведність приходить від Бога через єдину на всі часи жертву Ісуса на хресті.

          Що більше ми бачимо, як збуваються пророцтва, то більше нам потрібно наслідувати приклад Ноя. Тому нам потрібно більше слідувати покликанню, яке Бог поклав на наше життя, і тим більше нам слід проповідувати вчення про те, що ми можемо бути праведними завдяки Ісусові. Все, що ми робимо і говоримо повинне бути спрямоване на виконання одного або обох цих принципів. Діймо згідно того, як написано в Посланні Якова 2:18 :

          „ Та хто-небудь скаже: «Ти маєш віру, а я маю діла. Покажи мені твою віру без діл, а я тобі покажу моїми ділами мою віру»“.

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

          Фото

           

          Читай також

        • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
        • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 5 / 5. Vote count: 1

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"