Обережно! Ваші стосунки можуть бути грою в шлюб

Читай також

  • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
  • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
  • «Як досягти гармонії у стосунках?» ― онлайн-курс від «Покликані до любові»
        • Обережно! Ваші стосунки можуть бути грою в шлюб

          Секс приємний, і якщо обоє згідні на це, то для чого чекати з цим до весілля? — вважають деякі християни. Навіть є думка, що надто довго утримуватися від сексу в стосунках — шкідливо.

          Та часто проблема не у відсутності статевого акту, а в тому, що далі робити зі стосунками. Люди, які починають співжиття перед шлюбом, бавляться в подружжя. Проте, без чіткого та однозначного рішення обох сторін, побудувати спільне життя, така поведінка — це гра в сім’ю, але зі серйозним ризиком.

          Не кажу, що секс поганий. Секс є хорошим і красивим досвідом. Але для того, щоб залишитися таким, поштовхом до нього не може бути хіть, прагнення задовольнити бажання чи страх самотності. Ваше життя, також у сексуальному аспекті, повинно керувати любов’ю, повагою і, насамперед, послухом Богу.

          Прагнути до повної любові

          Відповідно до теорії Штернберга, повна любов є тим, у чому розвивається причетність, близькість і пристрасть у рівних пропорціях. Всі три фактори мають поглиблюватися гармонійно.

          На початку стосунків ви закохані. Це час захоплення та ідеалізації коханої людини. Хлопець чи дівчина здається вам ідеальним/ідеальною. Від емоцій ви шаленієте. Переживаєте одночасно сильні позитивні та негативні емоції. Ви відчуваєте захоплення, бажання, радість, але також біль, тривогу, ревнощі або бажання. У вас з’являться пристрасть. Шукаєте фізичну близькість, дотики, обійми, поцілунки.

          Якщо на цьому етапі ви підете за пристрастю і розпочнете співжиття, то цілком ймовірно, що між вами буде статева близькість. Це погана перспектива, бо ці стосунки навряд чи переживуть випробування часом.

          У вас є вибір: або контролювати свою пристрасть, або вона керуватиме вами. Або ви дбаєте, щоб усі три елементи розвивалися одночасно і пропорційно, або ні. Ви або будуєте будинок на скелі (який вимагає багато зусиль), або на піску.

          Секс до шлюбу може зупинити розвиток ваших стосунків

          Кохання між жінкою і чоловіком розвивається, проходячи певні етапи. Спершу вони знайомляться, знаходять спільні інтереси, інколи навіть стають друзями, а в якийсь момент розуміють, що хочуть бути разом. Це час, коли вони краще пізнають один одного і стають ближчими. Згодом повинні вирішити, що робити далі, чи хочуть залишитися в парі на все життя. Якщо це так, вони — одружуються.

          Часто чоловік наполягає на інтимній близькості. Однією з причин (хоча й не єдиною) може бути те, що він не хоче даремно заглиблюватися у стосунки, не кажучи вже про шлюб. Він аргументує, що шлюб — серйозне питання і ви повинні пізнати один одного, зрозуміти, чи підходите один одному. Деякі жінки погоджуються на це. Та минають місяці, інколи й роки, а стосунки далі не розвиваються.

          Це може здатися суперечливим, але єдиною ефективною мотивацією до змін є біль. Подумайте, коли  почали змінювати щось у своєму житті: коли все було добре, чи коли відчували дискомфорт? Люди змінюються лише тоді, коли змушені це зробити. Ось чому, коли ви захворіли, раптом починаєте піклуватися про своє здоров’я, коли втрачаєте когось, починаєте піклуватися про стосунки.

          Інтим замість пристрасті

          Більшість чоловіків, коли отримують все, чого хочуть (ваша увага, час, дім, близькість), не відчувають ніякого „болю“. Тому у них немає підстав для змін. За їхніми словами, добре, як є, і вам нічого не потрібно змінювати. Вони живуть так, як у шлюбі, то для чого якісь формальності?

          У такій ситуації жінці дуже важко піти. Вона вже дала все — як на фізичному, так і емоційному рівнях. Вона багато вклала. Це можна порівняти з очікуванням на автобусній зупинці. Що довше чекаєте,  то важче залишити автобусну зупинку або, можливо, просто піти. Якщо цей механізм працює щодо автобуса (де ви інвестуєте кілька хвилин), то подумайте, наскільки ціннішими є стосунки, де ви вклали практично все.

          Парадокс у тому, що багато дівчат незадоволені таким станом речей. Вони розуміють, що це гра в шлюб. Вони мріють про одруження, але все ж перебувають у цих стосунках, сподіваючись, що раптом трапиться чудо і все зміниться.

          Але у стосунках не буває чудес. Зміни є ефектом роботи обох. Нічого не зміниться, поки ви не почнете вимагати і встановлювати межі. Багато жінок нічого не роблять, тому що бояться, що він піде і вони залишаться ні з чим.

          Утримуючись від сексу до весілля, ви можете побачити:

          • чи дійсно людина дбає про вас
          • чи, як ви, піклується про вас і про ваші стосунки
          • чи зважає на ваші потреби
          • наскільки він готовий до жертв

          Контролюючи свою пристрасть, ви дозволяєте, щоб інтимність між вами зростала і стаєте відповідальнішими. Даєте шанс стосункам розвиватися в повній мірі. Тоді ви не вдаєте, не бавитеся в сім’ю а живете правдою.

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

          Фото

           

           

          Читай також

        • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
        • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
        • «Як досягти гармонії у стосунках?» ― онлайн-курс від «Покликані до любові»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"