Секс у подружжі: кількість чи якість? Думка священика

Читай також

  • «Спланований секс – це добре»
  • Зустрічаємось і кохаємо одне одного. Чому ж наш секс Церква називає гріхом?
  • Про сексуальне насильство – в Церкві
        • Секс у подружжі: кількість чи якість? Думка священика

          Отець Орест Демко ділиться думками щодо статевої сфери подружнього життя.

          Мені не раз доводиться спілкуватися із одруженими людьми, для яких статеві стосунки приносять більше дискомфорту й фрустрації, аніж радості, любові, поглиблення подружньої єдності.

          Однією із серйозних причин баналізації статевого співжиття у подружжі є вживання контрацептивів.
          Зазвичай, люди не задумуються, якими деструктивними для подружньої любові є наслідки такого стилю життя. На фізіологічному рівні відбувається негативний вплив на всю гормональну систему жінки; на психологічному – применшується цінність особистості й виникає звичка сприймати свого подруга як об’єкт задоволення власних бажань і потреб; на духовному – з’являється схильність приймати подруга лише до певної межі, «відтинаючи» плідність і тим самим применшуючи її гідність.

          Вживання контрацептивів привносить хаос у подружні стосунки – навіть якщо це і не відразу зауважиш.
          Натомість Церква заохочує подружні пари будувати своє статеве співжиття на основі Методів розпізнавання плідності. Такий стиль відносин враховує особливості менструального циклу організму жінки та вповні шанує гідність статевої сфери людини. Такий світогляд приймає плідність не як зло, яке потрібно знищити будь-якою ціною, але як дар Божий, з яким потрібно рахуватися у статевих відносинах. 


          Життя відповідно до методів розпізнавання плідності передбачає, що подруги за допомогою спостережень визначають плідні й неплідні дні в менструальному циклі та вступають у статеві відносини залежно від того, бажають вони зачати дитину чи відкласти зачаття
          .

          Такі стосунки виключають вживання будь-яких штучних засобів. Вони дозволяють подружній парі зростати у довірі, відкритості, стриманості та цілісній любові.

          Пригадую, якось на завершення обговорення цього питання із однією людиною ми дійшли до висновку, що контрацептиви забезпечують подружній парі велику кількість статевих актів, натомість методи розпізнавання плідності гарантують їх високу якість.

           

          *Більше про наслідки вживання контрацептивів: «Те, чого гінекологи не говорять про контрацептиви», http://zdorovia.ugcc.org.ua/te-choho-hinekolohy-ne-hovorya…/

          **Більше про Методи розпізнавання плідності: «Значення методів розпізнавання плідності у житті подружньої пари», http://zdorovia.ugcc.org.ua/o-orest-demko-znachennya-metod…/

          Читай також

        • «Спланований секс – це добре»
        • Зустрічаємось і кохаємо одне одного. Чому ж наш секс Церква називає гріхом?
        • Про сексуальне насильство – в Церкві
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.