Робіть це! І у вас не буде ворогів

Читай також

  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
  • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
  • А ти сьогодні бачив Бога?
        • Робіть це! І у вас не буде ворогів

          Наші стосунки з багатьма людьми, чи й взагалі з усіма, могли б бути справді ідеальними. Ні! Це не перебільшення. У Святому Письмі безліч разів сказано про те, як нам, божим дітям, потрібно ставитися один до одного. Не тільки до рідних, друзів, але також і до ворогів, до тих, хто заподіяв нас образив чи завдав болю. До тих, до кого абсолютно взагалі ніяк не хочеться ставитися.

          Тож, що робити, щоб навчитися взаємостосунків, гідних божих дітей? Найперше, читати ці біблійні цитати, щоб надихатися ними. А також просити, щоб Дух Святий допомагав нам, вказуючи на те в наших стосунках з іншими людьми, які не відповідають Його вченням, і виправляв наші серця. Щоб ми зуміли застосувати Його слова на практиці та спромоглися уподібнитися Йому.

           

          1. „ Не будеш мститися і не будеш злопам’ятним супроти твоїх земляків. Любитимеш ближнього твого, як самого себе: я – Господь“ (Левіт 19:18)

           

          1. „ А я кажу вам: Любіть ворогів ваших і моліться за тих, що гонять вас“ (Матея 5:44)

           

          1. „ Сповідайте, отже, один одному гріхи ваші й моліться один за одного, щоб вам видужати. Ревна молитва праведника має велику силу“ (Якова 5:16)

           

          1. „ Очистивши послухом правди душі ваші для братньої нелицемірної любови, любіть гаряче один одного щирим серцем, відроджені наново не з тлінного насіння, а з нетлінного: словом Божим живим і вічним.“ (1 Петра 1: 22 -23)

           

          1. „ Нарешті, всі ви будьте однієї думки, співчутливі, братолюбні, милосердні, смиренні. Не платіть злом за зло чи лайкою за лайку, а, навпаки, благословляйте, бо ви на те покликані, щоб успадкувати благословення“ (1 Петра 3: 8-9)

           

          1. „І таку ми заповідь одержали від нього: «Хто любить Бога, той нехай любить і брата свого»“ (1 Йоана 4:21)

           

          1. „ Хто гордує ближнім, той недоумок; розумний чоловік мовчить“ (Приповідки 11:12)

           

          1. „Грішить той, хто гордує ближнім; | щасливий той, хто жалує вбогих“ (Приповідки 14:21)

           

          1. „Не намислюйте у вашім серці зла одне на одного й не кохайтеся в кривій присязі, бо все це мені осоружне», – слово Господнє“ (Захарія 8:17)

           

          1. „ Не свідчи неправдиво проти твого ближнього“ (Вторзаконня 5:20)

           

          1. „ Любов ближньому зла не чинить. Любов, отже, – виконання закону“ (Римлян 13:10)

           

          1. „Бо заповіді: «Не чини перелюбу», «Не вбивай», «Не кради», «Не пожадай», і всякі інші заповіді містяться у цьому слові: «Люби твого ближнього, як себе самого»“ (Римлян 13: 9)

           

          1. „Кожний із нас нехай намагається догодити ближньому: на добро, для збудування.“ (Римлян 15: 2)

           

          1. „ Тому, відкинувши брехню, говоріть кожен правду ближньому своєму, ми бо один одному члени“ (Ефесян 4:25)

           

          1. „ Бо я голодував, і ви дали мені їсти; мав спрагу, і ви мене напоїли; чужинцем був, і ви мене прийняли; нагий, і ви мене одягли; хворий, і ви навідались до мене; у тюрмі був, і ви прийшли до мене.“ (Матея 25: 35-36)

           

          1. „ А цар, відповідаючи їм, скаже: Істинно кажу вам: усе, що ви зробили одному з моїх братів найменших – ви мені зробили.“ (Матея 25:40)

           

          1. „ Кожний із нас нехай намагається догодити ближньому: на добро, для збудування“ (Римлян 15: 2)

           

          1. „ І таку ми заповідь одержали від нього: «Хто любить Бога, той нехай любить і брата свого»“ (1 Йоана 4:21)

           

          1. „ Хто обмовляє тайкома ближнього свого, – того я призведу до мовчанки. Хто має горде око й пиху в серці, не стерплю того“ (Псалом 100: 5)

           

          1. „ Увесь бо закон міститься у цій одній заповіді: “Люби ближнього твого, як себе самого”“ (Галатів 5:14)

           

          Підготувала Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
        • А ти сьогодні бачив Бога?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"