Що більше інтимного досвіду до шлюбу – то щасливіше подружжя?

Читай також

  • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
  • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
  • «Як досягти гармонії у стосунках?» ― онлайн-курс від «Покликані до любові»
        • Що більше інтимного досвіду до шлюбу – то щасливіше подружжя?

          Щоби бути щасливим у подружжі, треба встигнути добряче нагулятися і випробувати різні варіанти? Абсолютно ні. Про це заявив американський психолог Ніколас Вольфінгер, наводячи результати своїх досліджень: найбільш щасливими є ті пари, які не мали статевих стосунків ні з ким, окрім своїх подруж.

          Професор проаналізував дані суспільних анкет за останні 30 років, досліджуючи зв’язок між щасливими і задоволеними подружжями та їх попереднім сексуальним досвідом.

          “Добра новина, що 64 відсотки мешканців Сполучених Штатів вважають свої шлюби щасливими. Виявляється, що пересічні американці не є такими сексуально розгнузданими, як може здаватися із серіалів та книжок. Жінки, народжені у 80-тих мали в середньому трьох партнерів, а чоловіки – шість партнерок. Як і припускалось, 90 відсотків мали статеве життя до шлюбу.

          Найцікавіший однак той факт, що серед тих, хто найбільш задоволений своїм подружнім життя, найбільше чоловіків (71 %) та жінок (64 %), подруг(а) яких є єдиним сексуальним партнером.

          Що більше сексуального досвіду до шлюбу, то менша міра задоволеності від свого подружжя. Лише 65 % чоловіків та 60% жінок, які мали двох партнерів до одруження, вважають своє подружжя вдалим.

          Звісно, дослідження Вольфганга базуються на свідченнях, тому до них є декілька застережень. Можна припустити, що для людей, які виросли у неблагополучних сім’ях, поняття “щасливе подружжя” може означати дещо інше, аніж для інших. Невідомо, наскільки щирими і правдивими є зізнання про статевий досвід.  Жінки, здебільшого, не зізнаються у всіх свої досвідах, тоді як чоловіки – охоче це роблять.

          Однак навіть узявши усі ці застереження до уваги, факт залишається таким: у тих, хто кохався лише зі своїм чоловіком чи дружиною, на 7 % більше шансів вважати своє подружжя щасливим. Виявляється, що сексуальний досвід (його відсутність) впливають на якість стосунків більше, аніж колір шкіри, освіта, матеріальний стан, а чи навіть релігійність.

          Подібними результатами поділились також Хелена Родс та Скот Стенлі із Вірджинії. Вони досліджували, як на благополуччя подружнього зв’язку впливає попередній досвід: сексуальні партнери, розлучення, життя на віру, діти від попередніх стосунків.

          Лише одна третя частина пар, які мешкали разом до шлюбу, вважають його вдалим. Одна четверта жінок, чиї чоловіки вже мають дітей від іншого подружжя, називають свої стосунки щасливими. За словами дослідників, чітко простежують дві моделі побудови стосунків. Перша – це пари, які обдумують, друга – ті, які діють спонтанно. І більш успішна – перша, коли будь-які рішення обох є результатом аналізу та обговорень.

           

          Підготувала Тетяна Трачук

           

          Читай також

        • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
        • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
        • «Як досягти гармонії у стосунках?» ― онлайн-курс від «Покликані до любові»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)