Ось чому нам потрібна саме така зустріч із Богом

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Ось чому нам потрібна саме така зустріч із Богом

          Я давно зрозуміла цінність доброго самоаналізу, особливо коли я відчуваю себе пригніченою або неспокійною. Єдиний учасник (крім Бога) такої зустрічі — я сама. Нині є безліч причин, чому відчуваємо себе перевантаженими, втомленими. Щодня ми отримуємо величезну кількість інформації зі  ЗМІ, соцмереж, а додайте сюди сімейні негаразди, проблеми зі здоров’ям і на роботі, і у вас вийде ідеальний шторм.

          Чудово розумію вашу пригніченість і страх.

          Прочитайте Псалми. Побачите, що й псалмоспівці переживав це. Один із моїх улюблених — Псалом 41. Описавши відчайдушні сльози до Бога, синів Кораха, автори псалма, пишуть:

          „Чом побиваєшся, душе моя, і тривожишся у мені? Надійсь на Бога, бо я ще буду його прославляти, Спасителя обличчя мого і мого Бога“(Псалом 41: 6).

          У цих словах прекрасно описано те, що відбувається, коли людина починає аналізувати своє життя.

          Розмова зі собою допомагає впоратися зі своїми емоціями і відновити довіру до Бога.

           

          Що варто для цього робити?

          Прислухайтеся до свого серця. Запитайте себе: „Чому я втомлений?“. Чого я боюся?“ Просіть Святого Духа допомогти вам зрозуміти, що відбувається у вашому серці. Потім слухайте. Запишіть думки, які з’явилися. Не перестарайтеся, просто пишіть все, що думаєте.

           

          Визначте свої головні страхи. Коли ви закінчите записувати всі свої думки, прочитайте їх і подивіться, чи якісь із них повторюються. Випишіть свої головні страхи або стреси, які пригнічують вас.

           

          Говоріть собі правду. Часто, коли ми відчуваємо себе пригніченими або наляканими, ми схильні перебільшувати. Наприклад, коли ви втомилися, напружені і боїтеся, легко сказати собі: „Я ніколи не зроблю те, що потрібно“. Замість цього скажіть собі правду: „Це потребує часу і деяких зусиль, але я завершу цю справу“. Або, якщо ви налякані через несподіваний діагнозу, у вас може виникнути спокуса сказати собі: „Це зруйнує всі мої плани“. Замість цього, скажіть собі правду: „Мені потрібно буде викроїти час із мого напруженого графіка, що розібратися з цим, але це не зруйнує всі мої плани“.

           

          Нагадуйте собі Божі обіцянки. Наступного разу, коли відчуєте страх, запишіть його. Потім складіть список Божих обіцянок. Ви можете написати: „Боже, я відчуваю страх, тому що світ змінюється“. Поруч із цим напишіть: „Ти їх, неначе одежину, згорнеш і, немов одежа, вони зміняться. Ти ж – той самий, і літа твої не скінчаться“ (Євреїв 1:12).

          Або ви можете написати: „Я боюся фінансового краху“. Поруч із цим, напишіть: „За те мій Бог виповнить усі ваші потреби, за багатством своїм, у славі, у Христі Ісусі“ (Филип’ян 4:19).

          Якщо ви відчуваєте, що доручена вам завдання занадто важка, ви можете написати: „Боже, я не можу зробити це“. Поруч із цим напишіть: „Я можу все в тому, хто укріплює мене“ (Филип’ян 4:13).

           

          Так, ми переживаємо складні часи зараз. Але Ісуса ніколи не бракує! Він забезпечить вас усім необхідним для переможної життя в Ньому. Тому наступного разу, коли відчуєте, що тонете, проведіть таку зустріч із Богом і сфокусуйтеся на Ньому.

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

          Фото

           

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"