П’ять уроків із книги Рути, які допоможуть кожному

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • П’ять уроків із книги Рути, які допоможуть кожному

          Її історія заворожує і надихає. Хоробрість, віра і слухняність цієї жінки спонукає ставати кращою послідовницею Христа. Героїня на ім’я Рут дає нам путівник для нашого власної унікальної подорожі.

           

          Найбільше в історії Рут мені подобається те, що героїня нічим не примітна, як і більшість із нас. Вона не займала важливого становища, її родина не була відомою. Вона — безперспективна вдова, родом із ворожого для Ізраїлю народу. Проте, Бог використовує її для підбадьорення мільйонів.

           

          Якщо ви прочитаєте цю книгу, то зможете побачити відбитки пальців Бога на всьому її житті. Ви не почуєте гучного голосу Творця, як в інших історіях, і не побачите чудесних подій, які змінюють все. Те, що ви точно побачите — життя, в центрі якого є Бог.

          Є багато уроків, які ми могли б отримати з розповіді про Рут, але я хочу згадати п’ять із них.

           

          1. Не дозволяйте минулому утримувати вас

           

          На початку історії Рут живе в своїй рідній країні Моав, до якої ізраїльтяни не були поблажливими. Вона втратила чоловіка, і тепер ділить дах зі своєю овдовілою свекрухою. Рут також не мала дітей.

           

          Біль, який, мабуть, відчувала Рут, був дуже сильним. Коли вона вирушила в свою першу подорож до Ізраїлю, то напевно переживала. У Рут було так багато причин закритися і жити непомітно! Але вона цього не зробила. Рут не дозволяла свого минулого утримувати її, але вірила, що їй потрібно продовжувати жити і рухатися далі.

           

          У вас є мета, незалежно від того, що було у вас в минулому? Ваша впевненість може сумніватися, але ваше покликання залишається незмінним!

           

          1. Будьте сповнені віри

           

          Рут проявила незвичайну для молодої дівчини віру. Вона вірила, що у неї попереду велика мета.

           

          Якщо ви не розумієте, де ви є, почніть з віри. У Посланні до євреїв віра визначається як „здійснення очікуваного і впевненість у невидимому“.

           

          Можливо, ви не бачите, що робить Бог, але вірте, що Він веде вас.

           

          1. Цінуйте сильний характер

           

          Характер — це те, ким ви є, коли вас ніхто не бачить. Рут не знала, що її історія буде виставлена напоказ для мільйонів читачів. Вона не уявляла, що стане прикладом неймовірного характеру.

           

          Вона пішла далі, виявляючи повагу і честь до своєї свекрухи. Вона багато працювала в полі, щоб забезпечити себе і Ноомі їжею. Все, що вона робила, було проявом її сильного характеру.

           

          Будьте жінкою характеру. Відкиньте плітки — краще озвучуйте молитовні потреби. Розкажіть чоловікові про свійє шопоголізм, припиніть заїдати проблеми. Будьте тією жінкою, якою вас створив Бог, і за яку помер Ісус.

           

           

          1. Вірте, що спокутування можливе

           

          Попри все, спокутування завжди можливе. У Рут не було підстав вважати, що вона щось заслужила, але вона вірила, що Бог — це все, що їй потрібно, і що Він забезпечить її. І у відповідь Бог взяв бідну, поранену, вигнану жінку і зцілив, забезпечив її і подарував їй велику любов Вооза.

           

          Спокута можлива і у вашому житті. Незалежно від того, звідки ви йдете або через що вже пройшли, у Бога є план для вас. І цей план чудовий!

           

          1. Залиште спадщину

           

          Можливо, одна з кращих частин історії Рут — це її спадщина. Бог з’єднав її та Боаза, і вони зачали дитину, яка стала частиною родоводу Ісуса, Спасителя світу. Рут-моавитянка стала частиною родоводу Христа.

           

          Якщо ви присвятили своє життя Богові, то нема жодних обмежень. Рут виросла в аморальної нації. Вона втратила свого чоловіка. Вона пішла за Ноомі в чужу країну і жила в бідності. Однак бачимо благословення Бога у всій історії Рут. Це була довга і важка подорож, але воно закінчилося — Рут почала шлях спустошеною, а закінчила збагаченою!

           

          Незалежно від того, через який ви проходите період, пам’ятайте, що Бог діє у вашому житті. Бог — милостивий і добрий, і що Він любить вас.

           

          Якщо у вас будуть якісь розчарування в цій подорожі, погляньте ще раз на життя Рут і пам’ятайте, що Бог діє вам на благо.

           

          Переклад Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"