Ці 10 інгредієнтів допоможуть зробити шлюб міцним і тривалим

Читай також

  • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
  • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
  • «Як досягти гармонії у стосунках?» ― онлайн-курс від «Покликані до любові»
        • Ці 10 інгредієнтів допоможуть зробити шлюб міцним і тривалим

          Цікаво, коли закохані вирішують одружитися, чи часто задумуються над тим, що замало лише емоцій, які зазвичай є визначальними в почуттях? Чи багато з них у той момент прагне створити сім’ю, яка не просто протриматися п’ять років, а буде живою і здоровою „доки смерть не розлучить нас“?

          Тож, які інгредієнти допоможуть сім’ї бути стійкою і пройти крізь різні життєві перипетії?

          1. Богоценричність

          Бог повинен бути в центрі кожного шлюбу, щоб він процвітав і досягав повноти свого потенціалу. Пам’ятайте, ви – канал Божої любові для вашого чоловіка чи дружини. Коли чоловік і дружина поринули в бездонний океан Божої благодаті, любові і ласки, вони прагнуть наповнити нею один одного. Моліться за силу і мудрість щиро любити один одного .

           

          1. Почуття гумору і коротка пам’ять

          Всі, хто тривалий час живе в шлюбі, підтвердять, що почуття гумору дійсно допомагає пройти безліч випробувань і уникнути проблем у сімейному житті. Вмійте сміятися разом, і особливо над собою. Коли з’являються проблеми, вмикайте коротку пам’ять; відкиньте невдоволення і посміхайтеся.

           

          1. Конфлікти і труднощі

          Кожен шлюб проходять через періоди конфліктів і труднощів. Щоб зберігати баланс стосунків — пам’ятайте, як пара виходить із чайника, щоб він не вибухнув. Конфлікти і труднощі також відіграють велику роль. Любов тільки зростає, переживаючи шторми.

           

          1. Спілкування

          Не спілкуватися — найбільша небезпека для сім’ї. Брак спілкування породжує підозри, а підозри приносять напругу і погіршення стосунків. Чоловік і дружина повинні ділитися один із одним своїми думками, переживаннями. Так формується міцна сім’я.

           

          1. Друзі і партнери

          Йти рука в руку,  спілкуватися, творячи командний дух і партнерство. Пара повинна збалансовувати кращі якості один одного, щоб спільно проходити труднощі в шлюбі, вихованні дітей і життя в цілому. Великі команди опираються на сильні сторони кожного її члена. Те ж можна застосувати і до шлюбу.

           

          1. Непохитна довіра

          Довіру складно заслужити, але дуже легко втратити. Вона повинна бути святинею. Ніхто з нас — не досконалий, і всі ми робимо помилки. Але саме довіра є основною складовою доброго шлюбу. Ніколи не дозволяйте нічому й нікому стати між вами. І ніколи не обманюйте один одного, незважаючи на складність і незручність відвертої розмови. Брехня — це зброя масового ураження довіри.

           

          1. Позитивна сумісність

          Лише секс не розвиватиме стосунки на тривалу перспективу. Щоб створити атмосферу, в якій шлюб досягне повноти, важливо, щоб поруч із цією людиною вам було комфортно. Важливо й те, щоб ви були добрими друзями, мали спільні мрії. Сумісність виходить далеко за рамки ліжка.

           

          1. Пристрасть і посвячення

          Чоловік і дружина повинні докладати багато зусиль, щоб шлюб був міцним. Випробування і спокуси будуть завжди, і цього не змінити. Глибока і непохитна посвята свого життя шлюбові – це те, завдяки чому ви зможете прожити разом життя.

           

          1. Емоційна безпека

          Часто цю потребу людини не беруть до уваги, але насправді кожному необхідне місце, де почуваємо себе спокійно і безпечно. Шлюб якраз і є таким місцем. Спільна позиція: „ми проти проблем цього світу“ означає відчувати підтримку, а також свою значимість і потрібність.

           

          1. Незламність і повага

          Коли двоє людей закохані, то взаємоповага — головна складова стосунків. І так повинно бути не лише тоді, коли все добре, але й у складніші моменти. Адже коли зникає повага, люди зазвичай не залишається разом.

           

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • ДіяТи. Самооцінка українців і те, як це впливає на нас як націю. Марія Тракало
        • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
        • «Як досягти гармонії у стосунках?» ― онлайн-курс від «Покликані до любові»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"