Світ Біблії: як відкрити його дитині? Біблійні історії

Читай також

  • Найбільша заповідь (Мт 22:35-46)
  • «Про що мовчать діти?» — серія розмов про потреби дітей з погляду психології та духовності
  • Ісус і знатний багач (Лк 18:18-27)
        • Світ Біблії: як відкрити його дитині? Біблійні історії

          Нещодавно ми знайомили Вас з першою частиною книг, які допомагають дити відкрити світ Біблії. Пропонуємо довершити перелік.

          Частина ІІ: біблійні історії

          Друга частина біблійних видань для дітей – це біблійні історії. Вони вже не вимагають виконання якихось завдань, їх можна читати перед сном, коли будь-яка активність вже зайва, коли дитина лише слухатиме оповідь, поринаючи разом з героями Біблії у сон.

          Рослини, які створив Бог

          Верблюденя Тимко любить подорожувати. Мандрівник він дуже уважний, який ретельно вивчає все, що росте довкола. І про те, що він знає, хоче розповісти й маленьким читачам. Наприклад, про гофер – хвойне дерево, певним чином пов’язане з Ноєм, білочками та деякими пташками (яким чином – дізнаєтеся в книжці). А ось про дуб читачі знають, певні, всі, – але не знають, за яких обставин про це дерево згадується в Біблії (а подія, до слова, дуже відома). Ще є цікавинки про виноград і оливки, про смоківницю і пшеницю. Тимко таки справді зможе зацікавити малого читача – і рослинами, і Біблією, в якій про ці рослини згадується.

          Як тварини ковчег Ноя шукали

          Якщо дитина втомиться від рослинок, можна перейти до історій про тварин. Ця казочка динамічна. Лошатка Ласун і Пустунка отримали звістку, що незабаром буде потоп, тож потрібно відшукати великий корабель, лише на якому можна буде врятуватися. Дорогою вони зустрічають інших звірів: хом’яків, вовків, барсів, верблюдів, бегемотів. Але не всі вірять цій звістці. Тож у ковчег Ноя потрапили лише ті, хто повірив. І це лише початок великої подорожі, що тривала 40 днів і 40 ночей.

          Як тварини у ковчезі Ноя подорожували

          Як саме відбувалася ця подорож – розповідається у ці книжці, яка є продовженням історії про ковчег Ноя. Цього разу розповідь значно довша і насиченіша. Адже уявіть собі, що у такій довгій подорожі на одному кораблі зібралося багато різних звірів – зі своїми характерами, вподобаннями чи недоліками, різних розмірів і звичок. Що саме робили тварини всі ті дні і ночі? Які небезпеки чигали їх під час великого плавання? Чому важливо бути добрим і справедливим? Зрештою, чи врятують звірі ковчег (який насправді рятував їх від потопу)? Історія точно запам’ятається дітям не лише своїми пригодами, а й важливими ненав’язливими посилами, які автор заклав у розповідь.

          День добрих справ

          І звісно, яке ж знайомство зі світом Біблії – без знайомства з Ісусом, його головним персонажем, там би мовити. Важливо, що в цій історії Ісус постає перед дітьми такою самою дитиною. Він жив з Марією та Йосифом, мав домашні обов’язки. І ще – Ісус дуже любив допомагати іншим. Кожен день не минав без доброї справи, а кожен вечір – без подяки Богові за чудовий день. Аж якось із ним та ангелятами (Його невидимими друзями) трапилася одна пригода у лісі. Яка – читайте у цій книжці. Тут ви зустрінетеся і зі совою, і з білочкою, і з їжаком та бобром. Історія не дасть вам знудьгувати.

          Добрий Яків

          Якщо всі історії в цій підбірці – про відомих постатей із Біблії, то ця – про невідомого Якова. І саме тому ця історія, в певному сенсі, чи не найважливіша. Бо вона про те, що кожен з нас є частиною Історії Спасіння, кожен з нас є другом Ісуса. Кожного з нас Ісус чекає – як чекав Якова після Нагірної проповіді, не маючи чим нагодувати численний натовп. Яків – це хлопчина, якому ніщо не вдавалося: ні наука, ні ремесло, ні допомога батькам. Від того він повністю зневірився у своїх силах і вміннях. Але він зустрів Ісуса. І це змінило життя хлопчини. Історія справді надихає і провокує розмовляти з дітьми про їхні таланти, про довіру до Господа, про важливість доброти і щирості.

          Автор: Христина Содомора

           

          Читай також

        • Найбільша заповідь (Мт 22:35-46)
        • «Про що мовчать діти?» — серія розмов про потреби дітей з погляду психології та духовності
        • Ісус і знатний багач (Лк 18:18-27)
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)