Якщо дружина або чоловік відмовляє у співжитті – це гріх?

Читай також

  • «Як досягти гармонії у стосунках?» ― онлайн-курс від «Покликані до любові»
  • Чи можуть меми, снепи та емодзі бути шостою мовою любові?
  • 5 біблійних віршів, коли ви сердитеся на свого чоловіка чи дружину
        • Якщо дружина або чоловік відмовляє у співжитті – це гріх?

          Серед поширених тверджень, які мало під собою мають здорового грунту, можна натрапити також і на це: якщо жінка або чоловік відмовляють у співжитті одне одному – то це гріх або ж жінка не може відмовити, а чоловік не може змусити. Якось заплутано, чи не так?

          Насправді про такі інтимні речі слід говорити без зайвої категоричності і точно не у категоріях: може – не може, мусить чи ні, повинен не повинен.

          Подружнє ліжко – це територія любові, а не кодексів закону. Чи чоловік може змусити жінку, чи дружина може відмовити – питання, позбавлені сенсу, бо йдеться про інтимну дійсність конкретного подружжя у конкретному часопросторі.

          І тут слід додати, що найчастіше під такими запитаннями є серйозні підводні каміння – проблеми у подружжі. Статеві стосунки доповнюють, поглиблюють духовний зв’язок. І дуже часто відмова від сексу – це уже явний симптом якоїсь хвороби, яка прогресує. Ось тут парі варто знайти можливість для з’ясування, а в чому, власне, проблема “головних болів” або пізнього повернення з роботи. І цілком можливо, що тут знайдуться коріння якихось гріхів насправді.

          Інша справа, що є випадки, коли причиною відмови у співжитті є проблеми зі здоров’ям, особливо у сексуальній сфері. Якщо так, то слід просто пройти лікування, не боячись визнавати ту чи іншу проблему. Божим задумом було дати подружній парі подарунок взаємного єднання і насолоди. А тому всі перешкоди на шляху такої єдності слід долати і робити це спільно.

          Чуйність, вміння слухати і чути один одного у подружжі – це те, що дуже потрібне для пари. Там, де живе любов, недоречні запитання на кшталт “повинен” і “мушу”.

           

          Автор: Тетяна Трачук 

           

           

          Читай також

        • «Як досягти гармонії у стосунках?» ― онлайн-курс від «Покликані до любові»
        • Чи можуть меми, снепи та емодзі бути шостою мовою любові?
        • 5 біблійних віршів, коли ви сердитеся на свого чоловіка чи дружину
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)