Поставте свій шлюб на правильне місце, щоб бути щасливими

Читай також

  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
  • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
  • А ти сьогодні бачив Бога?
        • Поставте свій шлюб на правильне місце, щоб бути щасливими

          Одружуючись, більшість, зі зрозумілих причин, переконані, що вони будуть №1 для свого чоловіка/дружини. Нема нічого кращого, аніж бурхливі дні закоханості. Тоді відчуваєте, що немає чогось важливішого за ваш шлюб.

          Але… Вже за кілька місяців або років ваші стосунки не є такими ж пріоритетними, як на початку. Ви допускаєте це мимоволі. І прокинувшись одного ранку, розумієте: те, що, як ви вважали, буде найважливішим у житті, тепер — просто оболонка ваших очікувань.

          Ви також можете відчувати, що „застрягли“ в абсолютно нещасливому шлюбі, де конфлікт, апатія і емоційні стіни зруйнували будь-яку реальну близькість між вами. Можливо, залежність, зради або насильство заповнили ваш шлюб. Як можна бути щасливим у такій ситуації?

          Важливо, щоб шлюб займав належне місце в списку ваших пріоритетів. Можливо, він опустився дуже низько в цьому списку. Але також можливо, — надто високо! Шлюб є повним, коли він займає належне місце серед різних елементів вашого життя.

          Ось що повинно бути нижче і вище вашого шлюбу в списку того, що важливе для вас.

           

          Пріоритети-самозванці

          Після того, як ви, стоячи під вінцем, сказали: „Так“, життя не закінчується. З’являються діти, різні кар’єрні можливості. А старі звички і способи реагування нікуди не діваються.

          Ось те, що може стати пріоритетнішим за ваш шлюб.

          Діти. Діти — ненаситні. Вони займуть увесь ваш час, енергію, увагу, гроші, простір думок, молитов і всього іншого, що у вас є. Ви — батько, і ваші діти залежать від вас — це справедливо.

          Але одного разу діти підуть. Чи збережеться ваш шлюб? Незважаючи на всю важливість виховання дітей, ваш шлюб повинен бути на першому місці. Ви повинні цілеспрямовано „зарезервувати“ простір думок, енергії, часу, грошей і т.д. для вашого чоловіка/дружини. Ваш здоровий шлюб для ваших дітей буде означати більше, ніж ви думаєте

          Батьки. На жаль, багато шлюбів були зруйновані, коли один або обоє не залишали сім’ї своїх батьків — фізично, фінансово або емоційно. Шанування батька або матері не означає ставити їх вище вашого чоловіка/дружини. Якщо ваша відданість батькам важливіша, аніж ваш шлюб, ваші стосунки не виживуть. Деякі батьки активніше від інших ускладнюють відділення своїх дітей, але вам все одно потрібно це зробити.

          Успіх. Гроші чи статус, робота, задоволення або друзі — багато людей поставили успіх вище свого шлюбу. Але коли вкінці життя їх запитують про їхні пріоритети, ніхто не говорить, що вони хотіли б працювати більше годин або заробити більше грошей. Найважливішими для них є особисті стосунки.

          Визначте, щоб зрозуміти це якомога раніше, що ваш єдиний варіант — поставити пріоритет вашого шлюбу вище кар’єри або будь-якого іншого успіху. Не будьте серед тих. Хто зрозумів це занадто пізно.

           

          Місце №1

          Шлюб також може стати ідолом. Можна пожертвувати власною душею, здоров’ям або стосунками з Богом задля свого шлюбу. Оскільки наша потреба і бажання близькості настільки важливі, легко впасти в помилкове переконання: якщо відмовитеся від усього іншого, ваш шлюб якимось чином задовольнить ваші потреби.

          В здоровому шлюбі багато ваших потреб будуть задоволені. Але, незалежно від стану вашого шлюбу, тільки Бог гідний сидіти на троні вашого серця. Ті потреби, які не в змозі задовольнити ваш чоловік чи дружина, задовольнить Бог. Там, де ваш чоловік чи дружина не розуміє вас, зрозуміє Бог. Коли ваш шлюб закінчиться через смерть одного з подружжя або через розлучення,  то Бог — Той, Хто ніколи не піде.

          Оцінити свої пріоритети можна, заглянувши у своє серце, в свій гаманець і календар. Про що ви думаєте найбільше? Про що турбуєтеся? Якщо між пріоритетами виникає конфлікт, то яким із них ви залишаєтеся вірними?

          Здоровий шлюб — це не випадковість. Він вимагає навчання важливих навичок, необхідних для прояву любові, а також постійного запрошення Творця шлюбу бути на першому місці.

           

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Три етапи, щоб увійти у Великий Піст
        • А ти сьогодні бачив Бога?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"