Задайте собі ці десять запитань, щоб успішно йти далі та духовно зростати

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Задайте собі ці десять запитань, щоб успішно йти далі та духовно зростати

          Варто завжди знаходити час, щоб осмислити те, що Господь зробив у моєму житті. Я радію яскравим моментам, що минають, переглядаючи фотографії, перебираючи в пам’яті різні миті, а також записуючи найкращі події. Потім, я шкодую про втрати. Я також ретельно аналізую помилки, які зробила і міркую над тим, як можу духовно зростати.

          Цей принцип самооцінки ми бачимо в Псалмі 118: 59: „ Я роздумую про мої дороги і спрямовую мої стопи до твоїх свідоцтв“. Плач Єремії 3:40 говорить наступне: „ Розвідаймо тільки дороги наші й дізнаймо, повернімося до Господа!“. Також апостол Павло писав до корінтян: „ Досліджуйте самих себе, чи ви у вірі; випробовуйте самих себе. Хіба не знаєте самі по собі, що Ісус Христос у вас перебуває? Хіба ви не випробувані!“ (2 Корінтян 13: 5).

          Сьогодні ми швидше пасивно критикуємо все навколо, і рідко заглядаємо всередину себе.

          Більшість людей дивляться на себе тільки в звичайне дзеркало, в той час, як існує інше дзеркало, яке дає нам справжнє відображення, але тільки невелика кількість дивляться в нього. Поглянути на себе в світлі Слова Божого, і ретельно вивчити свій власний стан — було б найкорисніше.

          Проведіть самооцінку, задавши собі ці непрості питання:

          1. Чи є мій час із Господом пріоритетом у житті?

          Вогонь не горітиме довго, якщо не підкидати в нього дров. Ви не зможете „вижити“ духовно без регулярного спілкування з Господом. Якщо ви перестали молитися і читати Слово Боже, прийміть рішення вже сьогодні відновити своє духовне життя.

          2. Чи з’явилися у вас звички, від яких вам необхідно позбутися?

          Павло сказав: „Духа не гасіте“ (1 Солунян 5:19) Чи робите ви щось, що гасить Дух Святий у вашому житті?

          3. У яких сферах мені необхідно зрости духовно?

          2 Корінтян 3:18 говорить, що ми „Ми ж усі, мов дзеркало, відкритим обличчям віддзеркалюємо Господню славу й переображуємось у його образ, від слави у славу, згідно з діянням Господнього Духа“. Господь бажає підняти вас на новий рівень. Чи були у вас труднощі з гнівом, занепокоєнням, страхом, сумнівами чи образою? Чи є у вас негативне ставлення до чого-небудь, що заважає вам рости? З’ясуйте, що є духовною твердинею у вашому житті, і попросіть Господа замінити це плодами Духа Святого.

          4. Які мої духовні дари, чи використовую я їх?

          У кожного християнина є духовні дари — і ви не виняток. Не закопуйте свої таланти. Вам необхідно подивитися в очі вашим страхам і зростати у вірі, і як тільки почнете робити щось, що виходить за рамки звичного для вас, то незабаром зрозумієте, що немає більшої радості, ніж бути інструментом Духа Святого для благословення інших людей.

          5. Чи потребую я наставника, який допоміг би мені?

          Ви не зможете досягти успіху самотужки. Всім нам потрібні приклади для наслідування, вчителі і ті люди, які надихатимуть. Мені подобається перебувати в компанії вірних, що горять для Господа, чиє духовне завзяття надихає. Будьте в близьких взаєминах із тими, хто може допомогти вам зрости.

          6. Як я вплинув на інших людей заради Христа?

          Моєю найбільшою радістю в житті є можливість інвестувати в інших. Ісус сказав, що наша місія — „ Ідіть, отже, і зробіть учнями всі народи: христячи їх в ім’я Отця і Сина і Святого Духа“ (Матея 28:19), однак більшість християн навіть не залишають відбитка в життях інших людей. Якщо зараз ви нікого не „зробили учнями“, то подивіться на всі боки і попросіть Господа показати вам ваше поле для жнив.

          7. Як я можу уникнути помилок минулого?

          Вам не потрібно залишатися в рутині минулого. Покайтеся у ваших слабкостях. Зверніться від свідомих гріхів і поверніться в руки Небесного Отця. Бог простив вас, і ви можете рухатися вперед! Зараз ви можете бути на початку чогось нового.

          8. Чи перебуваю я у взаєминах із правильними людьми?

          Бог покликав нас до життя у спільноті. Чи не живете в ізоляції? Будьте серед тих, хто горить для Господа.

          9. Що Бог говорить мені?

          Бог знає вас, і Він знає ваше майбутнє. Він також знає ті труднощі, з якими ви стикаєтеся зараз і які очікують вас. В Єремії 29:11 сказано: „Бо я свідомий моїх щодо вас задумів, — слово Господнє, — задумів щастя, а не лиха, щоб забезпечити вам надійне майбуття“. Бог любить вас. Якщо ви шукаєте Його, Він промовить слово у ваше серце — і це слово допоможе вам духовно зростати.

          10. Які цілі мені потрібно поставити?

          Люди, у яких є цілі — цілеспрямовані люди. Ті ж, у кого немає життєвих амбіцій ведуть безцільне життя. Перший ключ до успіху — поставити перед собою мету. Також важливо пам’ятати, що ці цілі необхідно записати. Чітко їх позначте і прагніть досягти.

          Переклад і адаптація Наталії ПАВЛИШИН

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.